Een bulldozer dropt duizenden bouwsteentjes voor het Legoland-hotel

Ook Legohotel in Amerika

Een bulldozer dropt duizenden bouwsteentjes voor het Legoland-hotel
 
Naast Denemarken en Engeland krijgt nu ook Amerika een Legoland-hotel. In Californië start volgende maand de bouw van een 250 kamers tellend complex.
 
Legoland California – in de plaats Carlsbad, halverwege Los Angeles en San Diego – is inmiddels zo groot geworden dat gasten het resort niet meer in één dag kunnen zien en beleven. Naast het Legoland-park staan in Californië ook een Sea Life-aquarium en een waterpark. Reden genoeg om een hotel te bouwen bij de parken, vindt eigenaar Merlin Entertainment.

Piccolo

Het nieuwe Legohotel in Californië wordt helemaal in stijl gethematiseerd, met overal bouwwerken en decoraties gemaakt van Lego. Bij de presentatie van de plannen voor het nieuwe hotel werd het eerste model al onthuld: een piccolo gemaakt van 37.000 Legosteentjes.
Kinderen spelen met Lego-stenen ter ere van de onthulling van de plannen voor het Legoland-hotel

Duplo-stenen

Na de officiële bekendmaking werden door een bulldozer 28.000 kleurrijke Duplo-stenen gestort, waarmee kinderen van de plaatselijke verenigingen mochten spelen. Het geplande Legohotel wordt drie verdiepingen hoog en krijgt 250 kamers, een zwembad en een restaurant. Het bouwwerk krijgt een plaatsje pal naast de ingang van het Legoland-park.

{googleads right}Bouw

De bouw begint volgende maand en het complex zal in 2013 de deuren openen. Het hotel wordt het derde hotel op het grondgebied van Legoland California, naast de al bestaande hotels Sheraton Carlsbad Resort en Grand Pacific Palisades.

Primeur

Het Legoland-hotel in Carlsbad wordt een primeur voor de Verenigde Staten. Sinds 1991 heeft Legoland in het Deense Billund al een 176 kamers tellend hotel en volgend jaar opent er een hotel bij Legoland Windsor, bij Londen.
 
19-9-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Legoland 

Meest bezochte parkprofielen