De Grand Canyon - Foto: Moyan Brenn

Grand Canyon dichterbij

De Grand Canyon - Foto: Moyan Brenn
 
Wordt de voormalige groeve van het Limburgse Brunssum omgetoverd tot de Grand Canyon? De kans dat er een attractiepark met het Amerikaanse natuurwonder als thema gaat komen is weer wat groter geworden: de Provincie Limburg steunt een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwe dagattractie.

Nature Wonder World

De Provincie Limburg heeft besloten een haalbaarheidsstudie voor attractiepark Nature Wonder World te steunen. Voor dit nieuwe park moet de voormalige groeve Mourik in Brunssum omgetoverd worden in de Grand Canyon en zes andere wereldnatuurwonderen.

Stimulans

“Nature Wonder World kan een enorme stimulans zijn voor de verdere ontwikkeling van de Stadsregio Parkstad Limburg op toeristisch gebied”, zegt de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck. “Maar het mes snijdt hier aan meer kanten. De voormalige zand- en grindgroeve in Brunssum wordt nuttig hergebruikt én het park creëert straks veel nieuwe banen.”
 
Het plan voor Nature Wonder World - Illustratie: Wikipedia/Limburger.nl

Groeve

Een replica van de Grand Canyon past haast als natuurlijk in de groeve van Mourik. De canyon moet onder meer plaats bieden aan achtbanen, een wildwaterbaan, een stuntshow en een Imax-theater. In de Grand Canyon moet ook de beroemde Hoover Dam een plaatsje krijgen.

{googleads right}Natuurwonderen

Naast de Grand Canyon worden in Brunssum ook zes andere natuurwonderen nagebootst: het koraalrif Great Barrier Reef in Australië, de Mexicaanse vulkaan Paricutin, de Victoriawatervallen in Zimbabwe, de Mount Everest in het Himalayagebergte, de haven van Rio de Janeiro in Brazilië en het noorderlicht op de Noordpool.

Haalbaarheidsstudie

Medio vorig jaar al heeft de gemeente Brunssum besloten samen met initiatiefnemer ADDVentures een ontwikkelings- en haalbaarheidsstudie te maken voor het grootschalige pretpark waar jaarlijks miljoenen bezoekers worden verwacht. ADDVentures – van Jean Gelissen, ook eigenaar van Toverland in Sevenum – heeft hiervoor een consortium gevormd met de bedrijven Cofely GDF Suez, VolkerWessels/bouwbedrijven Jongen en de Grontmij. De studie kost negenhonderdduizend euro. Parkstad Limburg en de Provincie Limburg betalen hiervan samen de helft.
 
14-9-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen