at flume ride 11pers

Brits park is een icoon

Volgens Britse kinderen is Alton Towers een icoon voor hun land.
 
at flume ride 11pers

Volgens Britse kinderen tussen zes en zestien jaar is pretpark Alton Towers een icoon voor hun land. Tweeduizend jongeren kozen het pretpark nog voor de Big Ben en de London Tower.

Welke dagbestemming laat het beste zien wat Groot-Brittannië te bieden heeft? Welke attractie is een echt icoon voor ons land? Dat vroeg hotelketen Travelodge aan tweeduizend Britse jongeren tussen zes en zestien jaar. De verrassende uitkomst: pretpark Alton Towers werd het meest genoemd.

Monumenten

Niet de historische betekenis van een attractie, maar wat die attractie allemaal te bieden heeft gaf de doorslag bij de keus van de jeugdige ondervraagden. In de top tien kwamen slechts vier monumentale bezienswaardigheden voor: de Big Ben, de Tower of London, Hadrian’s Wall en het kasteel van Edinburgh.
Londen in het Miniland van Legoland Windsor

Strand

Andere noteringen in de bovenste tien waren er voor reuzenrad London Eye, Legoland Windsor (foto boven), de Blackpool Tower, London Zoo en het Wembley-stadion. De hotelketen vroeg ook aan de kinderen welke dagbestemmingen ze de afgelopen zomer hadden bezocht. Het strand werd het meest genoemd, gevolgd door een museum, de dierentuin en het pretpark.
 
 
2011 © tekst: Parkplanet – Foto’s: Alton Towers, Legoland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen