RC Racer in Toy Story Land in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney/Pixar

Nóg een Toy Story-land

RC Racer in Toy Story Land in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney/Pixar
In november 2011 opent een haast exacte kopie van Toy Story Playland in de Walt Disney Studios.

Maar het duplicaat staat aan de andere kant van de wereld: in Hong Kong Disneyland

Themagebieden

Maar liefst drie nieuwe themagebieden krijgt Disneyland in Hongkong er de komende jaren bij. Allemaal in de hoop en de verwachting dat daardoor het bezoekersaantal van Disney’s Chinese sprookjesparadijs eindelijk zal gaan stijgen. Toy Story Land, Grizzly Gulch en Mystic Point moeten zorgen voor nieuwe belevenissen en een hogere capaciteit van het park, dat op topdagen overspoeld werd door bezoekers die boos en teleurgesteld vanwege de lange wachtrijen weer huiswaarts keerden. 

Nagenoeg gelijk

Toy Story Land is het eerste van de nieuwe themagebieden dat open gaat: vanaf medio november kunnen bezoekers het land, dat is aangelegd als een uitloper van Fantasyland, bezoeken. De opzet van het nieuwe gebied is nagenoeg gelijk aan Toy Story Playland, dat in 2010 de poorten opende in de Walt Disney Studios bij Parijs.

RC Racer in de Walt Disney Studios bij Parijs - Foto: (c) Disney  

Drie attracties

Net als in Frankrijk brengen ook in China de gasten een bezoekje aan de tuin van Andy, uit de succesvolle filmreeks Toy Story. In die tuin is alles levensgroot en de bezoekers zijn er juist heel klein. Overal ligt speelgoed en er zijn drie attracties: de 27 meter hoge U-vormige achtbaan RC Racer, de snelle draaimolen Slinky Dog Spin en Toy Soldier Parachute Drop, waarin bezoekers onder parachutes een val van 25 meter maken. 

Eyecatcher

Het meest opvallende verschil tussen de Toy Story-gebieden in Hongkong en Parijs is het metershoge filmkarakter dat de bezoekers welkom heet. In Parijs staat Buzz Lightyear bij de ingang, in Hongkong is de cowboy Woody de metershoge eyecatcher.

Hoge snelheid

Door de uitbreiding met Toy Story Land, Grizzly Gulch en Mystic Point wordt de oppervlakte van Hong Kong Disneyland bijna een kwart groter. Na Toy Story Land is Grizzly Gulch het volgende nieuwe themagebied in het park. Grizzly Gulch vertelt het verhaal van de goudkoorts in Amerika en heeft als unieke attractie een achtbaan die door de goudmijnen raast. De roller coaster heeft geen hoge heuvels en blijft dicht bij de grond, maar ontwikkelt wel een hoge snelheid.

Toy Story Land in Hong Kong Disneyland - Beeld: (c) Disney/Pixar  

{googleads right}Avonturier

Het laatste nieuwe land wordt Mystic Point, met een excentrieke wereldreiziger als middelpunt. De avonturier toont in Mystic Point zijn exotische en mysterieuze verzamelingen. Eén van die meegebrachte curiositeiten is een muziekdoos die over magische krachten beschikt. De speeldoos zet allerlei vreemde objecten in werking in het nieuwe spookhuis Mystic Manor.

Investering

Grizzly Gulch zal naar verwachting open gaan in 2012, Mystic Point in 2013. De totale investering voor de drie nieuwe themalanden bedraagt vijfhonderd miljoen dollar.
 
2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney/Pixar

Meest bezochte parkprofielen