Achtbaan Dragon Challenge in Islands of Adventure

De strijd is over

Twaalf jaar streden ze dagelijks tegen elkaar, maar de strijd tussen de twee treinen van achtbaan Dragon Challenge is over.

Achtbaan Dragon Challenge in Islands of Adventure

Twaalf jaar streden ze dagelijks tegen elkaar, maar de match is over: de twee treinen van achtbaan Dragon Challenge gaan geen wedstrijdje meer met elkaar aan.

Sinds de opening in 1999 streden de twee treinen van de hangende loopingachtbaan Dragon Challenge in pretpark Islands of Adventure bij elk ritje tegen elkaar om de snelste tijd. Met een snelheid van bijna honderd kilometer per uur raceten de wagons over de rails, langs en over elkaar heen, tot groot enthousiasme van de berijders.

Loopings

Het meest spannende van de rit waren de drie punten in de twee banen waar de treinen vlak bij elkaar kwamen. Op twee loopings vlogen de gasten zelfs op een afstand van minder dan vijftig centimeter langs elkaar heen. Vooraf werden de treinen met de bezoekers gewogen om zo de snelheid te kunnen bepalen waardoor de treinen precies tegelijkertijd door de loopings zouden racen.

Ongelukken

Maar het is over met de strijd. Dragon Challenge – die tegenwoordig deel uitmaakt van het Harry Potter-gebied in Islands of Adventure en voor die tijd Dueling Dragons heette – is definitief geen duellerende achtbaan meer. Reden voor dat besluit zijn twee ongelukken die afgelopen zomer plaatsvonden.

Achtbaan Dragon Challenge in Islands of AdventureVoorwerpen

In de loopings waarbij de treinen elkaar tot op enkele centimeters raakten verloren bezoekers kleine voorwerpen. Die losse objecten vlogen met grote snelheid door de lucht en raakten berijders van de tegenoverliggende trein. Eén man werd geraakt in zijn oog, dat hij sindsdien moet missen. Binnenkort vinden er rechtszaken over de twee ongelukken plaats.

Jagen

Eigenaar Universal besloot in afwachting van nader onderzoek de treinen voortaan na elkaar in plaats van tegelijk met elkaar te laten vertrekken. Deze week is besloten dat die situatie definitief zo blijft. De bijna-elkaar-raken-momenten zijn voorgoed voorbij. Islands of Adventure afficheert Dragon Challenge vanaf nu niet meer als achtbanen die tegen elkaar strijden, maar als achtbanen die op elkaar jagen.
2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Universal / Islands of Adventure
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen