Hoogste punt van de houten achtbaan in Europa-Park bereikt

Hout op z’n hoogst

Hoogste punt van de houten achtbaan in Europa-Park bereikt
Zonder een spoortje hoogtevrees plaatsten timmermannen de bovenste planken op de nieuwe houten achtbaan van Europa-Park.

Daarmee werd het hoogste punt van 35 meter bereikt.
 
Eén van de grootste nieuwe attracties voor het seizoen 2012 wordt de nieuwe houten achtbaan in Europa-Park. De ruim een kilometer lange roller coaster zal bij de aanvang van het nieuwe seizoen – op 31 maart 2012 – zijn eerste rondjes draaien. Vorige week timmerden vaklui van het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Great Coasters International de balken op het allerhoogste punt van de baan: op 35 meter boven het Duitse aardoppervlak.

Duurzaam

De bouw vordert meter voor meter. Het hout dat in de achtbaan verwerkt wordt is voor een groot deel afkomstig uit Duitse bossen. Het hout is gecertificeerd, wat garandeert dat elke plank voortkomt uit duurzame bosbouw.
 
De houten achtbaan in Europa-Park in aanbouw

Kruisen

De nieuwe houten achtbaan kruist twee al bestaande attracties: de wildwaterbaan Atlantica Supersplash en de loopingachtbaan Blue Fire. De nieuwe achtbaan komt te staan in het laatst aangelegde themagebied van Europa-Park: IJsland.

{googleads right}Mack Rides

Europa-Park is eigendom van de familie Mack, die zijn sporen heeft verdiend met de bouw van kermis- en pretparkattracties. Nog steeds komen van Mack Rides innovatieve attracties, die vaak ook een plaatsje vinden in het eigen themapark in het Zuid-Duitse Rust. Bijzonder is dat Mack Rides al in 1921 een houten achtbaan ontwierp en bouwde. Negentig jaar later krijgt het park van de familie Mack ook een geheel houten roller coaster: 35 meter hoog, 1050 meter lang en met treintjes die een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur bereiken.
 
29-10-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen