Circusartieste Marva is de hoofdpersoon van Halloween in Walibi Belgium

Kassa voor Halloween

Circusartieste Marva is de hoofdpersoon van Halloween in Walibi Belgium
 
Het is hoogseizoen voor de attractieparken waar Halloween wordt gevierd. Grote aantallen bezoekers en extra griezelavonden laten de kassa rinkelen.
 
Voor Movie Park Germany, net over de Duitse grens bij Oberhausen, is het Halloween Horror Fest het drukst bezochte evenement van het jaar. Voor drie van de horrordagen zijn zelfs uitsluitend kaartjes in de voorverkoop te verkrijgen, omdat het park anders de toestroom niet aankan. Movie Park heeft in de dertien jaar dat Halloween er uitbundig gevierd wordt inmiddels meer dan 1,4 miljoen bezoekers over hun angst heen geholpen. Op sommige monsterdagen worden zelfs recordaantallen van 30.000 bezoekers gehaald.

Gruwelhuizen

Walibi Belgium lokte vorig jaar maar liefst 125.000 gasten naar zijn Halloween-dagen. Net als de collega’s pakt het park bij Brussel uit met extra Halloween-attracties. Dit jaar zijn het er acht, binnen drie gethematiseerde zones: vier doorloop-gruwelhuizen, twee gepimpte attracties en twee shows. Hoofdpersoon bij Halloween in Walibi Belgium is de schijnheilige oud-circusartieste Marva (foto boven).

Angstaanjagend

Voor Disneyland Paris is Halloween de op één na drukste periode, na het uiterst succesvolle kerstseizoen. Het park bij de Franse hoofdstad zorgt ervoor dat de Halloween-activiteiten niet al te angstaanjagend zijn, waardoor het hele gezin van het evenement kan genieten. Daarnaast organiseert Disneyland ook nog Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party’s, twee Terrorific Nights en een feest op Halloween-dag zelf, 31 oktober. Allemaal festiviteiten die extra geld in het laatje brengen.
Drukte in Hollywood Street tijdens Halloween in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

{googleads right}Live griezelen

Naast een uitzonderlijk grote toestroom van bezoekers genereren parken ook omzet door extra Halloween-activiteiten te organiseren, met een eigen toegangsprijs. Walibi Holland in Biddinghuizen vraagt voor de Halloween Fright Nights op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond ruim dertig euro entree. Voor elk Haunted House moet nog eens vijf euro worden neergeteld. De bezoekers trekken zonder tegensputteren hun portemonnee; een avondje live griezelen is in trek en mag wat kosten.

Informatie inwinnen

Elk pretpark richt zijn Halloween-periode anders in. De parken kennen allemaal verschillende dagen en avonden waarop ze het huiveringwekkende feest vieren. Sommige griezelevenementen zijn absoluut niet geschikt voor kinderen, andere juist weer wel. In het ene park hebben Halloween-evenementen een aparte toegangsprijs, in het andere zijn de monsterfestiviteiten bij de entreeprijs inbegrepen. En er zijn parken – zoals de Efteling – die helemaal niets aan Halloween doen. Vooraf informatie inwinnen is daarom raadzaam. 
 
19-10-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Walibi Belgium, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen