Philip en Gino planten de kastanjeboom bij Duinrell

Kastanje wordt boom

Philip en Gino planten de kastanjeboom bij Duinrell
 
In de herfst van 2004 ging er een kastanje uit Duinrell mee naar huis. Als een boom van ruim twee meter kwam de vrucht uiteindelijk terug op de plek van oorsprong: in Duinrell.
 
Vlak bij de ingang van Attractiepark Duinrell plantte algemeen directeur Philip van Zuylen van Nijevelt een jonge kastanjeboom. Hij werd daarbij geholpen door Gino Verblaauw. Het zoontje van Duinrell-medewerkster Anja Verblaauw nam zeven jaar geleden een kastanje uit het park mee naar huis. In hun tuin groeide de vrucht door de jaren heen uit tot een boom van meer dan 2,5 meter.

{googleads right}Omvang

De forse omvang van de kastanjeboom was te veel voor de tuin van de familie Verblaauw en daarom besloot Gino de boom aan te bieden aan Philip van Zuylen van Nijevelt. Samen met Ben van Rijswijk van de groenvoorziening plantten Gino en Philip van Zuylen deze boom voor de entreepoort van Duinrell.
 
17-10-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Duinrell

Meest bezochte parkprofielen