Een Britse pompoenkweker teelde speciale Mickey-pompoenen - Foto: (c) Disney

Pompoenen met oren

Een Britse pompoenkweker teelde speciale Mickey-pompoenen - Foto: (c) Disney

De bezoekers dachten dat ze nep waren, maar ze waren helemaal echt: de pompoenen in de vorm van een Mickey-hoofd in Disneyland Paris. Speciaal gekweekt door een teler uit Groot-Brittannië.

Op 31 oktober is het de officiële Halloween-dag. De afgelopen weken vierden attractieparken in heel Europa deze griezeldag met monsterlijke evenementen. Sommige parken gebruiken ook komende week nog om de bezoekers te laten huiveren.

Mickey en de pompoenkweker - Foto: (c) Disney

Mickey-hoofd

Een pompoenteler uit het Britse Lincolnshire werkte op een heel bijzondere manier mee aan Halloween. Hij kweekte speciaal voor Disneyland Paris pompoenen in de vorm van een Mickey Mouse-hoofd. De pompoenen zijn gedurende het hele Halloween-festival te bewonderen geweest in het Franse attractiepark.

Project

David Bowman, Europa’s grootste pompoenteler, is begin dit jaar door Disneyland Paris gevraagd om pompoenen te laten groeien in de vorm van een Mickey-hoofd. Hij startte in mei met dit project en stak er veel tijd in om ervoor te zorgen dat er perfecte pompoenen zouden groeien die vervolgens als Halloween-decoratie in Disneyland Paris stonden.

Nep

“Ik heb verschillende formaten pompoenen geteeld in mijn leven, maar deze vorm is helemaal nieuw voor mij”, vertelt David. “Er waren wel wat uitdagingen vanwege de slechte zomer dit jaar, maar gelukkig zijn er genoeg prachtige Mickey-pompoenen gegroeid. De vorm is zo bijzonder en ze zien er zo goed uit dat mensen zelfs denken dat ze nep zijn. Ik vind het erg bijzonder dat de rest van Europa van mijn pompoenen in Disneyland Paris heeft genoten.”

De mal waarmee de speciale pompoenen zijn geteeld - Foto: (c) Disney

{googleads right}Mal

Het bekende silhouet van Mickey Mouse is gemaakt door een speciaal ontworpen mal waarin de pompoenen zijn gaan groeien. Zodra de mal gevuld was, werden ze eruit gehaald om vervolgens te rijpen van donker groen naar fel oranje, de kleur van Halloween. David teelt jaarlijks meer dan drie miljoen pompoenen op zijn tweehonderd hectare land, maar zelfs hij heeft nog nooit zo’n bijzondere pompoen gezien.

Cinderella

Wellicht ongelooflijk maar waar: de Mickey-pompoenen zijn gegroeid uit speciale zaadjes die de naam Cinderella dragen. De naam van deze pompoenen is ontstaan als link naar de pompoenen die de goede fee omtovert tot een prachtige koets in het sprookje Assepoester.

31-10-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen