In Polar Land 'zakt' de achtbaantrein door het ijs - Foto: Legoland

Reis door het ijs

In Polar Land 'zakt' de achtbaantrein door het ijs - Foto: Legoland
Tien miljoen euro gaat het nieuwe Polar Land in het Deense Legoland kosten. Bezoekers maken er een ritje in achtbaan Polar X-plorer langs levende pinguïns en pooldieren gemaakt van Legosteentjes.
 
Legoland in het Deens Billund krijgt een Polar Land van ruim een hectare groot. Met een investering van circa tien miljoen euro gaat het om de grootste uitbreiding van het Legopark sinds de opening in 1968. In het nieuwe themagebied worden snelheid en dieren gecombineerd. Gasten kunnen een ritje maken in de Polar X-plorer, een twintig meter hoge familieachtbaan die met een snelheid van 65 kilometer door het gebied schiet.

Legoland-designer Tom Christiansen toont Polar Land - Foto: Legoland 

{googleads right}Val

Midden in Polar Land komt een verblijf voor vijftien Gentoo-pinguïns. De achtbaan maakt een steile afdaling van vijf meter pal het pinguïnverblijf in. “Het is alsof de passagiers van de trein een val dóór het ijs maken”, vertelt Legoland-ontwerper Tom Christiansen (foto boven). “Ik heb de treinen van de Polar X-plorer bewust de vorm van een sneeuwscooter gegeven.” Het pinguïngebied wordt zo gebouwd dat de dieren noch van de achtbaan noch van de toekijkende bezoekers last zullen hebben.

IJswaterval

Onderweg raast de achtbaan door een ijsberg en langs een ijswaterval en levensgrote pooldieren gebouwd van Legoblokjes. De bestaande attractie Power Builder gaat ook onderdeel uitmaken van het nieuwe Polar Land. Bezoekers zullen in de Power Builder hun eigen testrit in een poolvoertuig kunnen programmeren en daarna zelf de rit kunnen beleven.

Een artist impression van het nieuwe Polar Land - Foto: Legoland 

Bioloog

Een gediplomeerd bioloog zal zich bekommeren om het welzijn van de kolonie Gentoo-pinguïns. Ouders en kinderen kunnen toekijken hoe de dieren verzorgd en gevoerd worden. Polar Land krijgt ook een eigen restaurant, Polar Pizza & Pasta, met plaats voor 350 gasten. Het nieuwe themagebied moet in mei 2012 opengaan.
 
14-10-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Legoland

Meest bezochte parkprofielen