Disney-beer Duffy en Mickey Mouse - Foto: (c) Disney

Beer Duffy naar Parijs

Disney-beer Duffy en Mickey Mouse - Foto: (c) Disney
De zegetocht van de nieuwe Disney-beer Duffy leidt van Tokio via Orlando naar Parijs.

Het steeds populairder wordende vriendje van Mickey en Minnie huist vanaf 7 november 2011 ook in Disneyland Paris.

Beer

Duffy is speciaal door Minnie gemaakt voor Mickey, zo gaat het verhaal. Toen Mickey zich aan het voorbereiden was voor een lange reis op zee, vond Minnie dat Mickey een vriendje nodig had zodat hij zich niet alleen zou voelen tijdens zijn tocht. Mickey noemde de kleine beer Duffy en hij was zo blij met het cadeautje dat hij hem flink knuffelde; vandaar het Mickey-gezicht dat te herkennen is op het gelaat van Duffy.

Disney-beer Duffy met Mickey en Minnie Mouse in Disneyland Paris - Foto: (c) DisneyOntmoeten

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen Duffy vanaf 7 november elke dag ontmoeten. Met Mickey aan zijn zijde begroet Duffy de gasten in Main Street, U.S.A., waar hij te bewonderen is in de Once Upon a Dream Parade. Ook is Duffy eregast tijdens de Christmas Tree Lighting Ceremony, waarbij alle lichtjes in de kerstboom worden aangestoken.

Knuffels

Duffy werd zes jaar geleden voor het eerst in de Verenigde Staten gepresenteerd. Het wollige beertje had toen nog geen naam, maar was één van The Disney Bears, een serie knuffels die te koop was in de parken. Echt een succes werd de knuffelreeks niet en The Disney Bears verdwenen wat op de achtergrond.

Cadeautje

In de twee Disney-parken in Japan – Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea – werd één knuffelbeer uit de familie gehaald, Duffy gedoopt en er werd een verhaal rondom hem verzonnen. Duffy werd in Japan vervolgens steeds geliefder. Elk jaar werd de rol van het character Duffy in de parken groter. Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het Tokyo Disneyland Resort – in 2008 en 2009 – rees de populariteit van Duffy tot ongekende hoogte. Japanners stonden langer in de rij om met de beer op de foto te gaan dan met de muis; Duffy evenaarde Mickey in faam.

Knuffel Duffy, de Disney Beer - Foto: (c) DisneyMeet & Greet

Inmiddels heeft Duffy in Tokio een eigen restaurant – het Sweet Duffy Café – en een eigen ‘land’: themagebied Cape Cod in Tokyo DisneySea. Duffy doet mee aan meet & greets, treedt op bij Halloween- en kerstfestiviteiten en heeft een groot assortiment souvenirs, van poppen tot drinkbekers en van eigen kleertjes tot popcornemmertjes.

Zegetocht

Ook in Walt Disney World in Florida is Duffy inmiddels succesvol geïntroduceerd. In Epcot is een plek gecreëerd waar kinderen met de beer op de foto kunnen, waarna ze een sticker met de tekst I hugged Duffy krijgen. Na Japan en de Verenigde Staten is nu Europa aan de beurt: Duffy zet zijn zegetocht voort.
 
7-10-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen