3D-filmtheater TurtleTrek in SeaWorld Florida

3D rondom

3D-filmtheater TurtleTrek in SeaWorld Florida

SeaWorld in Florida krijgt een wereldprimeur: een 3D-film die in een theater van 360 graden wordt vertoond. Toeschouwers zien rondom zich heen en boven hun hoofd de trek van de zeeschildpadden in beeld gebracht.

Pretpark en zeedierenpark SeaWorld bij Orlando onthulde deze week twee nieuwe mega-attracties voor de komende jaren. In 2012 gaat TurtleTrek open. In deze belevenis betreden bezoekers eerst twee reusachtige biotopen: in de eerste leven honderden zoetwatervissen en enkele zeekoeien – in Florida manatees geheten.

Zoutwatervissen

De tweede biotoop huisvest vijftienhonderd zoutwatervissen en duizend zeeschildpadden. SeaWorld Orlando staat bekend om het opvangen van deze dieren als ze aangespoeld, vermagerd of verwond zijn. In totaal werden in het park al 240 zeekoeien en twaalfhonderd zeeschildpadden verzorgd en weer in de natuur uitgezet.

3D-filmtheater TurtleTrek in SeaWorld Florida

Koepeltheater

In het tweede gedeelte van TurtleTrek komen bezoekers in een koepeltheater, waar ze iets beleven dat nog nergens op de wereld bestaat: een 3D-360°-film. De filmvoorstelling vindt plaats in een cirkel om de bezoekers heen en zelfs boven hen. Om het 3D-effect te bereiken worden de beelden tweemaal vertoond: éénmaal voor het rechter- en éénmaal voor het linkeroog.

Projectoren

De filmbeelden worden door in totaal 34 projectoren weergegeven. Elk beeld heeft een dichtheid van 26 miljoen pixels, dat is dertien keer de hoeveelheid van HD-films. De film toont de wonderen van de zee vanuit het perspectief van een zeeschildpad.

Antarctica, de attractie voor 2013 in SeaWorld Florida

{googleads right}Antarctica

In 2013 opent SeaWorld weer een nieuwe attractie: Antarctica, Empire of the Penguin, een compleet themagebied gewijd aan de pinguïns. Het nieuwe pinguïnrijk krijgt een darkride die bezoekers tot vlak bij de pooldieren brengt. Daarnaast komen er winkeltjes en restaurantjes in de nieuwe attractie, die door SeaWorld wordt omschreven als ‘de koudste attractie ooit gebouwd’.

2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: SeaWorld

Meest bezochte parkprofielen