Een kijkje uit het reuzenrad op Attractiepark Slagharen - Foto: Lodewijk Borsboom

Prijsvechter Slagharen

Een kijkje uit het reuzenrad op Attractiepark Slagharen - Foto: Lodewijk Borsboom
Bij supermarkten gebeurt het regelmatig: elkaars prijzen vergelijken. Bij attractieparken was het nog niet eerder voorgekomen dat het ene bedrijf de kosten voor een dagje uit naast die van een collega zet.

Tot vandaag: Slagharen maakt een vergelijkend prijslijstje.
 
Attractiepark Slagharen zet de prijzen die betaald moeten worden in het park in Overijssel naast die van ‘een bekend sprookjespark’. Het is voor het eerst dat een pretpark rechtstreeks de concurrentie aangaat op prijs, een marketingmethode die onder supermarkten haast dagelijkse kost is.

{googleads right}Méér plezier

Prijsvergelijkingen werden al wel gemaakt door organisaties als Consumentenbond en televisieprogramma’s als Kassa en Radar. Door met de nieuwe slogan ‘Méér plezier voor je geld’ te komen en de eigen prijzen met die van een collegapark te vergelijken, profileert Slagharen zich als prijsvechter.

Goedkoper

De uitkomst van de prijsvergelijking – die Attractiepark Slagharen publiceert in folder die deze week in grote delen van Nederland huis-aan-huis wordt verspreid – zal niemand verbazen: een dagje in het park in Slagharen is beduidend goedkoper dan een dagje in het ‘bekende sprookjespark’, zoals de Efteling wordt omschreven. In Attractiepark Slagharen is een gezin van twee volwassenen en twee kinderen 99,00 euro kwijt voor parkeren, entree en wat te eten; in Kaatsheuvel legt men daarvoor € 176,40 neer.

Eten en drinken

Uit de kassabonnen in de folder van Attractiepark Slagharen blijkt dat vooral parkeren (7,00 euro voor Slagharen versus 10,00 euro voor de Efteling) en entree (50,00 euro versus 128 euro) het grote verschil maken. Voor eten en drinken is men in Slagharen echter meer kwijt dan in Kaatsheuvel: 42,00 euro voor vier porties poffertjes, vier frietjes en viermaal drinken. In de Efteling kost die maaltijd € 38,40.

Prijsvergelijking in folder Slagharen, nov. 2011Flexibele entreeprijzen

Slagharen is bij het berekenen van de entreeprijs uitgegaan van één van de goedkoopste dagen in het seizoen: op peildatum 1 november 2011 kostte een entreekaartje € 12,50. Het park hanteert flexibele entreeprijzen: op de minst drukke dagen betalen bezoekers € 12,50 toegang, oplopend tot € 24,50 op drukke dagen. Was men bij de prijsvergelijking uitgegaan van die prijs, dan had een dagje Slagharen € 147,00 gekost.
 
28-11-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto: Lodewijk Borsboom 

Meest bezochte parkprofielen