Achtbaan Colossus wordt de buurman van het Vrijheidsbeeld in Heide-Park

De bezem gaat door Heide-Park

Achtbaan Colossus wordt de buurman van het Vrijheidsbeeld in Heide-Park
Het Duitse Heide-Park gaat op de schop. Het park ondergaat een metamorfose waarbij sommige attracties zullen sneuvelen. De publiekslievelingen hebben echter niks te vrezen.

 
Het lot van het Heide-Dorf in het Heide-Park ten zuiden van Hamburg is bezegeld: de sloophamer wacht. Ooit groeide uit het dorpje – waarin nagebouwde huizen uit de streek rond de Lüneburger Heide staan – het Heide-Park. Maar bezoekers vinden dat ze in de omgeving van het park wel naar de echte huizen kunnen gaan kijken; de interesse in het namaakdorpje is geslonken. En dus moet het dorpje – dat tijdenlang diende als entree tot het Noord-Duitse park en enkele jaren geleden al buiten gebruik werd gesteld – wijken voor nieuwe attracties.

Vrijheidsbeeld

Het Heide-Dorf is niet het enige slachtoffer van de vernieuwingsdrift in Soltau. Over enkele jaren moet het pretpark volledig gethematiseerd zijn en sentiment past daar niet bij. Ook niet de emoties van de fans, want tot hun afschuw moet zelfs het Vrijheidsbeeld dat midden in de centrale waterplas van het park staat wijken.
Achtbaan Krake met op de achtergrond het Vrijheidsbeeld en Colossus

{googleads right}Achtbaan

Het Vrijheidsbeeld stamt uit de jaren tachtig, een tijd waarin de verhouding tussen Duitsland en de Verenigde Staten nog kritiekloos was. Die tijd is voorbij, vindt het management van Heide-Park, en daarom verhuist de kloon van Miss Liberty naar een minder prominente plek. Het beeld krijgt een plaatsje tussen de rails van Colossus, de hoogste houten achtbaan van Europa.

Krake

De thematiseringsdrift van Heide-Park komt komend seizoen al tot uiting bij de nieuwe achtbaan Krake. De treinen van deze rollercoaster zullen over een klein half jaar door een enorme octopusbek en een scheepswrak heen schieten. Het vervallen schip is net zo hoog als een gebouw van vijf verdiepingen. Aan de ombouwwerkzaamheden van Heide-Park hangt een kostenplaatje van twee miljoen euro.
 
2-11-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Heide-Park

Meest bezochte parkprofielen