Vadertje Vorst in Tivoli

Hallo Vadertje Vorst

Vadertje Vorst in Tivoli
De kerstman heeft van Tivoli in Kopenhagen een jaartje rust gekregen.

Zijn Russische kompaan Vadertje Vorst neemt deze kerstperiode de honneurs waar.
 
De populaire kerstperiode in Tivoli in de Deense hoofdstad Kopenhagen is dit jaar helemaal in Russische sferen. Op tweeduizend vierkante meter heeft het stadspark een Russisch stadje nagebouwd. Meest opvallende bouwwerk is een nabootsing van de bekende Pokrov-kathedraal in Moskou, ook wel Basiliuskathedraal genoemd. De kenmerkende uientorens van de kerk hebben een hoogte tot 21 meter.

Kerst in Tivoli 

{googleads right}Transsiberië Express

Op de Russische kerstmarkt staan kraampjes in de stijl van de tsaren en er rijdt een miniatuuruitgave van de Transsiberië Express. Balalaikamuziek, kerstkabouters, engelenkoren en duizenden ijskristallen zorgen voor een typisch Oost-Europese sfeer.

Vrijaf

Ter gelegenheid van het Russische kerstthema heeft Tivoli de kerstman een jaartje vrijaf gegeven. In zijn plaats bezoekt Vadertje Vorst het park naast het Centraal Station van Kopenhagen. Vader Vorst is de hoofdpersoon van een in Rusland zeer bekend kerstsprookje. Net als de westerse kerstman deelt hij cadeautjes uit aan de kinderen. Hij wordt daarbij geholpen door Snegurochka, het sneeuwmeisje. 
 
Kerst in Tivoli

Kerstboom

De Deense kerstsfeer is met de komst van de in het blauw geklede Vader Vorst niet helemaal uit het pretpark verdwenen: de grote kerstboom in het park is traditiegetrouw Deens en overal kunnen bezoekers genieten van plaatselijke specialiteiten als gebrande amandelen en gløgg, de Deense versie van glühwein.
 
 
27-11-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Rasmus B. S. Hansen (Tivoli)

Meest bezochte parkprofielen