Majaland in Holiday Park

Nóg een Majaland

Majaland in Holiday Park
Het Holiday Park krijgt een Majaland gebaseerd op een vergelijkbare attractie in Plopsaland in De Panne.

De Belgische Plopsa pretparkengroep investeert negen miljoen euro in het vorig jaar overgenomen Duitse pretpark.
 
Plopsaland in de Belgische kustplaats De Panne kreeg afgelopen juli de indoor speelhal Mayaland als nieuwe attractie. In de hal staan tien attracties gewijd aan het tekenfilmfiguurtje Maja de Bij. Het Duitse Holiday Park krijgt in 2012 ook een Majaland, niet overdekt, maar wel met enkele vergelijkbare attracties als in België.

Bloemenmolen

De Duitse vestiging van Majaland krijgt elf attracties, speciaal voor kinderen tot tien jaar. Eén ervan is de draaimolen met vliegende bloemkelken, in Plopsaland De Bloemenmolen geheten. In Holiday Park heeft de kindermolen voorlopig de naam Majas Tulpen-Splash gekregen (foto boven). Vier attracties zijn spiksplinternieuw, zeven belevenissen zijn bestaande attracties die een make over en een nieuwe plek krijgen.
De Waterlelies in Plopsaland De Panne 

Holle boom

Eén van de nieuwe attracties in het Duitse Majaland zijn de langs elkaar heen draaiende waterlelies, die ook in De Panne populair zijn. Het nieuwe themagebied krijgt tevens een restaurant, gevestigd in een holle boom.
Impressie van de nieuwe ingang van Holiday Park

{googleads right}Nieuwe ingang

Plopsa pakt de Duitse aankoop meteen goed aan: ook de entree van het park wordt volledig vernieuwd. De ingang – met bruggetjes, fonteinen, twee ontvangstgebouwen en een grote poort – geeft toegang tot een nieuwe, brede Main Street, die de bezoekers naar de centrale Platz der Fontänen brengt, aan de voet van de zeventig meter hoge Anubis Free Fall Tower.
 
21-11-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Plopsaland De Panne
Illustratie: Holiday Park 

Meest bezochte parkprofielen