Presentatie van Meer Sprookjes van de Efteling

Sprookjes, het vervolg

Presentatie van Meer Sprookjes van de Efteling

Sprookjes van de Efteling zijn populair, als leesboek of om voor te lezen. Het Kaatsheuvelse park bracht daarom deze week het derde verzamelalbum uit, dit keer met wat minder bekende sprookjes.

Meer Sprookjes van de Efteling heet het nieuwe sprookjesboek van ’s lands bekendste sprookjespark. Het boek is de opvolger van Sprookjes van De Efteling en het Sprookjesboek van De Efteling, twee boeken waarin de vertellingen werden verfraaid met illustraties van Anton Pieck.

Presentatie van Meer Sprookjes van de Efteling

Schrijfkabouter

Het nieuwe Meer Sprookjes van de Efteling werd vandaag in het park in Kaatsheuvel gepresenteerd. Zestig kinderen werden door de schrijfkabouter blij gemaakt met een editie van het boek.

Nieuw geschreven

In het nieuw geschreven sprookjesboekwerk staan 35 sprookjes, waaronder Duimelijntje, De gelaarsde kat, Het lelijke jonge eendje, Peter en de wolf, De rattenvanger van Hamelen, Jaap en de bonenstaak en Pinokkio. Ook Kleine Boodschap, de bekende kabouter die gasten in het Sprookjesbos de weg naar de toiletten wijst, heeft een plekje in de nieuwe verhalenbundel gekregen.

{googleads right}Vervolg

Meer Sprookjes van de Efteling – op de markt gebracht door uitgeverij Ploegsma – is het vervolg op het Sprookjesboek van de Efteling, dat in 2009 verscheen. In dat boek staan klassieke sprookjes als Assepoester, Vrouw Holle, de Indische waterlelies en De Trollenkoning.

Grimm en Andersen

Het allereerste sprookjesboek dat onder auspiciën van de Efteling verscheen was Sprookjes van De Efteling, waarvoor Martine Bijl de sprookjes verzamelde en waar nodig herschreef en waarvoor Anton Pieck de tekeningen leverde. Naast bekende Grimm-sprookjes staat in dit boek het sprookje De Indische waterlelies van de Belgische prinses Fabiola, twee sprookjes van Hans Andersen en twee eigen vertellingen van Martine Bijl.


22-11-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Efteling
{googleads right}

Meest bezochte parkprofielen