De Sierra Sidewinder in Knott's Berry Farm, ook een spinning coaster van Mack Rides

De derde gaat draaien

De Sierra Sidewinder in Knott's Berry Farm, ook een spinning coaster van Mack Rides
 
De eerste heeft motoren waar je op kunt zitten, de tweede is van hout en de derde gaat straks draaien. De nieuwe achtbaan in het buitengebied van Toverland in Sevenum is een spinning coaster.

 
In het outdoorgebied van Attractiepark Toverland komt in de tweede helft van 2012 een derde achtbaan te staan. Het terrein biedt al plaats aan de Booster Bike – een achtbaan waarbij de passagiers op open motoren zitten – en de houten achtbaan Troy. De nieuwe achtbaan gaat draaien: bij de spinning coaster zwenken de karretjes tijdens de rit om hun as. Elke rit is daarmee anders en men weet van te voren niet of men de baan vooruit of achteruit aflegt.

Treinen

De nieuwe achtbaan, die vier miljoen euro gaat kosten, bestaat uit treinen met ieder vier karretjes die afzonderlijk van elkaar bewegen. De rollercoaster wordt gebouwd door fabrikant Mack Rides uit het Duitse Zwarte Woud. De familie Mack heeft van zijn eigen attractiepark Europa-Park een showroom gemaakt van de producten die de fabrikant kan leveren. Ook de spinning coaster van Mack heeft een plaatsje in Europa-Park in Rust; de achtbaan heet daar Euro-Mir.
Ondertekening van het contract tussen Toverland en Mack Rides

Overeenkomst

Vorige week werd in Duitsland de overeenkomst getekend tussen Toverland en Mack Rides voor de nieuwe achtbaan. De handtekeningen werden gezet door Toverland-eigenaar Jean Gelissen (rechts op de foto) en de heren Roland Mack (links), Von Elverfeldt en Engelhardt van Mack Rides.

{googleads right}Buitengebied

De nieuwe achtbaan komt op een nieuw aangekocht stuk grond achter de Booster Bike. “Voor een betere balans in ons aanbod zullen we de komende tijd vooral in het buitengebied investeren”, zegt Jean Gelissen. “In 2013 zullen andere attracties aan het nieuw verworven terrein worden toegevoegd”.

Familieattractie

Pieter Cornelis, directeur Strategie en ontwikkeling van Toverland over de spinning coaster: “Uitgangspunt was een familieattractie, juist voor families met kinderen boven twaalf jaar”. Evenals Troy zal de nieuwe coaster een eigen thema en verhaal krijgen. “Ook voor niet-rijders zal hier veel te zien en beleven zijn. Wat het thema wordt houden we, evenals de naam, nog even geheim.”
De spinning coaster Euro-Mir in Europa-Park 
 
13-11-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet
Foto’s: Knott’s Berry Farm, Europa-Park, Toverland

Meest bezochte parkprofielen