Belle in het Princess Pavilion in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet

Poseren met prinsessen

Belle in het Princess Pavilion in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet
 
Ze zijn mateloos populair: Sneeuwwitje, Assepoester, Tiana, Belle en Doornroosje. Ze zijn zo geliefd dat ze een eigen paviljoen hebben gekregen in Disneyland Paris.

 
De Disney-prinsessen zijn een gigantische hit bij meisjes van vijf tot tien jaar. Op plaatsen in de Disney-parken waar bezoekers de Koninklijke dames kunnen ontmoeten, vormen zich steevast lange rijen. Iedereen wil op de foto met een prinses en daarvoor trotseert men zonder morren rijen van een uur of meer.
 
Het Princess Pavilion in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet

{googleads right}Ontmoetingen

Om in te spelen op de enorme vraag naar meet & greet-momenten met de Disney-prinsessen worden in alle Disney-parken speciale gelegenheden gebouwd waar zulke ontmoetingen mogelijk zijn. In het Magic Kingdom in Walt Disney World in Florida werd het Town Square Theater omgebouwd tot een plek waar kinderen hun favoriete koningsdochter een handje kunnen geven en in Disneyland in Californië komt Fantasy Faire, een lieflijk dorpje waar de prinsessen regelmatig zullen vertoeven.

Glas-in-lood

In Disneyland Paris ging afgelopen weekend een speciaal paviljoen voor de prinsessen open. In het Princess Pavilion, naast de populaire attractie It’s a Small World, kunnen kinderen en hun ouders op de foto met een Koninklijke telg. Om het wachten te veraangenamen is de rij in het nieuwe verblijf aangekleed met attributen en glas-in-loodramen, voor elke prinses één.
Glas-in-lood-raam in het Princess Pavilion in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet

Op de foto

Aan het eind van de rij betreden de gasten één van de twee kamers, waar hen een prinses wacht voor een kort maar hoogstaand onderonsje. Welke prinses aanwezig is in de prachtig aangeklede salon is elke keer weer een verrassing; een keus maken is niet mogelijk. Na afloop verschijnt er een foto van de ontmoeting in één van de fotolijstjes aan de muur van de uitgangsgalerij. De foto kan aan een naastliggende balie gekocht worden.
 
7-11-2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen