Efteling-sprookjes in een luciferdoosje

In een luciferdoosje

Efteling-sprookjes in een luciferdoosje
De Efteling komt met vier minuscule sprookjesboeken; elk boekwerkje zit in een luciferdoosje. Twee boekjes vertellen een nieuw sprookje, de andere twee bevatten een klassieker.

 
De Efteling en het bedrijf MatchBoox hebben samen vier bijzondere bewerkingen van Efteling-sprookjes uitgebracht onder de naam Efteling Juweeltjes. Het is een serie van vier gevouwen boekjes in het formaat van een luciferdoosje. De boekwerkjes vertellen op poëtische toon twee nieuwe sprookjes – De Ketel van de Heks en Kleine Boodschap – en twee bestaande sprookjes: Het Meisje met de Zwavelstokjes en De Prinses op de Erwt.

Meer Sprookjes

De originele vertellingen van de nieuwe sprookjes Kleine Boodschap en De Ketel van de Heks verschijnen eind november in Meer Sprookjes van de Efteling, het tweede sprookjesboek van het attractiepark. De Efteling Juweeltjes zijn geschreven, geïllustreerd en ontworpen voor en door de Efteling en zijn verpakt in een geschenkdoos met een certificaat van echtheid.

{googleads right}Passie voor boeken

Emmanuel van Leeuwe van initiatiefnemer MatchBoox vertelt over de samenwerking: “Het idee is ontstaan vanuit een passie voor boeken. Met boekjes waarin prachtige illustraties en originele teksten zijn opgenomen, proberen we schoonheid door te geven. Een samenwerking met de Efteling is bijzonder passend: het park is een creatieve en sprookjesachtige partner die de authenticiteit van deze collectie extra benadrukt.”

Beperkte oplage

De box met vier Efteling Juweeltjes kost € 16,99 en is in een beperkte oplage verkrijgbaar. De boekjes zijn stuk voor stuk met de hand vervaardigd en verkrijgbaar bij de boekwinkel en in de Efteling.
 
16-11-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Efteling / MatchBoox

Meest bezochte parkprofielen