App It's a Small World - Illustratie: (c) Disney

A Small World in een app

App It's a Small World - Illustratie: (c) Disney
Disney heeft de bekende attractie It’s a Small World vertaald in een app voor de iPhone en de iPad.

De app biedt een verhalenboek waarin peuters en kleuters een reis over de wereld maken, net als in de themaparken.
 
In de iTunes-winkel van Apple is sinds deze week een applicatie te koop waarmee kinderen kunnen reizen van een besneeuwde Russische bergtop naar de zonnige Afrikaanse savannes en van een Hollandse molen naar een Mexicaans feest, net zoals in de populaire attractie It’s a Small World in de Disney-parken.
App It's a Small World - Illustratie: (c) Disney

Verhalenboek

De app biedt een interactief verhalenboek, vormgegeven in dezelfde iconische stijl waar de attractie beroemd om is. En net als in de parken worden de verhalen begeleid door het onvergetelijke liedje It’s a Small World after all, gecomponeerd en geschreven door de broers Robert en Richard Sherman.
 
App It's a Small World - Illustratie: (c) Disney

{googleads right}Interactief

Kinderen reizen aan de hand van liedjes en verhaaltjes de wereld rond en leren daarbij veel over de gebruiken op onze aarde. Onderweg komen ze allerlei mensen tegen waarmee ze interactief kunnen ‘communiceren’. Aan het eind van het Engelstalige verhalenboek leren de lezertjes ‘hallo’ zeggen in zestien verschillende talen.

Android

De app, die geschikt is voor iPhone, iPad en iPod, kost € 2,99 en is beschikbaar onder de naam It’s a Small World. Het interactieve prentenboek is vooralsnog niet verkrijgbaar voor Android-toestellen.
 
17-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen