Maleficent op behang van Graham & Brown

Schurken op het behang

Maleficent op behang van Graham & Brown
 
Schavuiten zou je het liefst áchter het behang plakken. De schurken uit de Disney-parken staan tegenwoordig óp het behang.

Chique behang nog wel, ontworpen door fashion icoon Barbara Hulanicki.
De reeks producten die men kan kopen met daarop figuren en motieven uit themaparken wordt steeds langer. Na schoenen, taarten, gezelschapsspellen, thee, koekjes, pyjama’s, leesboeken, beschuit, T-shirtjes, snoep en zelfs vla is er nu ook behang met daarop parkfiguren. Behangfabrikant Graham & Brown keek eens goed naar de duistere kant van Disneyland en ontwierp behang met daarop enkele slechteriken.

Maleficent

Graham & Brown ging niet over één nacht ijs en wilde niet zomaar wat rolletjes Disney-behang op de markt zetten. Om die reden vroeg de behangmaker modeontwerpster Barbara Hulanicki om een idee uit te werken. Deze samenwerking resulteerde in een gelimiteerde behangcollectie geïnspireerd op de Disney-klassieker Sneeuwwitje. Barbara Hulanicki schetste de machtigste en meest sinistere booswichten uit deze film: Maleficent en haar gevederde handlanger Diablo.
Diablo op behang van Graham & Brown

{googleads right}Mysterieus

De karakters leenden zich volgens Hulanicki perfect voor donker en mysterieus behang met flockprint. De Britse ontwerper tekende twee versies, één met Maleficent en één met Diablo. Geheel volgens de stijl van Barbara Hulanicki is Maleficent weergegeven in een grootschalig barokdessin. De kwaadaardige raaf Diablo komt tot leven in een donker en sinister patroon.

Slechteriken

“Ik was ontzettend blij met de mogelijkheid om deze Disney-schurken gestalte te geven”, zegt Barbara Hulanicki, die al eerder behangcollecties voor Graham & Brown ontwierp, onder meer met trendy gegroepeerde doodskoppen. “Ik hou van slechteriken en Maleficent en Diablo zijn de ultieme kwaadaardige karakters. Ze halen het duiveltje in je naar boven.”

2-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Graham & Brown

Meest bezochte parkprofielen