De koffiehoek in Station De Oost in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Samen boodschappen doen

De koffiehoek in Station De Oost in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet
De Efteling en Duinrell hebben een goed voornemen voor het nieuwe jaar: ze gaan voortaan samen boodschappen doen.

Ook Center Parcs en de Keukenhof lopen mee achter het boodschappenkarretje.
De horeca van de Efteling en restaurantbedrijf La Place hebben afgesproken dat ze in het vervolg gezamenlijk gaan inkopen. Opmerkelijk is dat La Place de horeca in Duinrell verzorgt, waardoor de concurrerende collega’s in Kaatsheuvel en Wassenaar nu samenwerken.

Schaalvoordelen

Met het samenwerkingsverband hopen de partners te profiteren van schaalvoordelen: samen groot inkopen maakt dat er grotere kortingen bedongen kunnen worden en dat er hogere eisen aan de kwaliteit van voedsel en dranken kunnen worden gesteld.
Buffet van La Place in Duinrell

Inkoopcombinatie

Naast Efteling en La Place hebben ook Albron en FFC zich bij de inkoopcombinatie aangesloten. Het samenwerkingsverband heet Victoria Trading Services, genoemd naar restaurant Lokaal Victoria in Zeist waar de vier partijen in 2011 verschillende keren vergaderden en uiteindelijk ook de overeenkomst gesloten werd.

{googleads right}Cateraar

Partner Albron is de grootste cateraar van Nederland en is in de vrijetijdsbranche onder meer actief bij Center Parcs, de Keukenhof, de paleizen Soestdijk en ’t Loo en het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. FFC – wat staat voor Franchise Friendly Concepts – is een franchiseorganisatie met onder meer de merken Kwalitaria en Smulwereld. Bij FFC zijn tweehonderd zelfstandige ondernemers aangesloten.

Efficiency

Naast het behalen van schaalvoordelen hoopt Victoria Trading Services door de samenwerking ook een betere efficiency te kunnen bewerkstelligen. De vier partners hebben alle productgroepen op een rijtje gezet. Daaruit is een selectie gemaakt van productgroepen die op korte termijn voor meerdere deelnemers relevant zijn. Begin 2012 zal het gezamenlijk inkopen van start gaan.
 
30-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Parkplanet, Duinrell/La Place

Meest bezochte parkprofielen