De Duitse intercity - Foto: Klaus Jähne

Hoop op intercity-halte

De Duitse intercity - Foto: Klaus Jähne
De intercity die vlakbij de ingang stopt, dat is de hoop van Europa-Park.

Het Zuid-Duitse attractiepark is in gesprek met Deutsche Bahn om die wens in vervulling te laten gaan.
 
Europa-Park-directeur Jürgen Mack hoopt dat het binnen tien tot vijftien jaar mogelijk is een treinstation in de buurt van zijn park te realiseren. Daarvoor moet de al bestaande Rheintalstrecke uitgebreid worden. Volgens enquêtes van het attractiepark zou zestig procent van de vier miljoen bezoekers willen overwegen met de trein naar Rust te komen, mits de verbinding goed is.

{googleads right}Parkeerplaatsen

Als de ICE – de Duitse intercity – bij Europa-Park in Rust een halte zou krijgen, zou er niet meer geïnvesteerd hoeven te worden in nog meer parkplaatsen voor auto’s, stelt Mack. “Op die plek kunnen we dan in de toekomst nieuwe attracties bouwen.”

Terughoudend

De familie Mack is in gesprek met DB, de Duitse tegenhanger van de NS. Daar ontmoet de directie vooralsnog echter slechts terughoudendheid, zei Jürgen Mack tegen het lokale ochtendblad Badische Zeitung. De nieuwe deelstaatregering staat wel achter een uitbreiding van het ICE-netwerk richting Rust. Onduidelijk is nog hoe het aanvullende tracé van de Rheintalstrecke dan moet gaan lopen.
 
15-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto: Klaus Jähne

Meest bezochte parkprofielen