Jaws in Universal Studios Florida

Bye bye Jaws!

Jaws in Universal Studios Florida
De grote witte haai is eindelijk getemd: Jaws in Universal Studios Florida gaat sluiten.

De populaire boottocht moet plaatsmaken voor een spannende nieuwe attractie, laat het filmpark weten.
 
Op 2 januari 2011 kunnen bezoekers van Universal Studios Florida voor het laatst een boottocht maken met Captain Jake’s Amity Boat Tours. Het vaartochtje loopt zoals gewoonlijk flink uit de hand als de boot onderweg wordt aangevallen door een witte haai, bekend uit de film Jaws. Vanzelfsprekend loopt het reisje goed af omdat de kapitein op het laatste nippertje de haai weet te raken met zijn geweer.
 
Met de boot naar Jaws in Universal Studios Florida - Foto: Parkplanet

Themagebied

Niet alleen de attractie Jaws sluit na 2 januari de deuren, ook het themagebied Amity waarin Jaws gelegen is gaat dicht. Het hele gebied gaat tegen de vlakte om ruimte te maken voor een nieuw gethematiseerd land en een – volgens het park – spannende, innovatieve attractie.

Geruchten

Het grote speculeren over wat Universal Florida in petto heeft is nu begonnen. Er gaan geruchten over een tweede Harry Potter-themaland. Het eerste land gewijd aan de immens populaire tovenaarsleerling – The Wizarding World of Harry Potter – ligt in het buurpark Islands of Adventure, ook behorend tot Universal.
Tranformers, The Ride in Universal Studios Singapore - Foto: Walter Lim

Transformers

Een ander gerucht is de komst van een attractie gebaseerd op de Transformers-films. Een dergelijke attractie is onlangs geopend in Universal Studios Singapore en staat voor 2012 op de planning voor Universal Studios Hollywood. Transformers, The Ride is een 3D-darkride waarbij gasten worden meegenomen op een razendsnelle tocht door de straten van de stad, over wolkenkrabbers en door metrotunnels, alles om onze planeet te redden.

{googleads right}Techniek

Aan Transformers, The Ride is vier jaar gewerkt. Tijdens de rit krijgen bezoekers gevechten te zien tussen de transformerende Autobots en de Deceptions. De 3D-films zijn geregisseerd door Michael Bay, die ook de regie voerde over de succesvolle science-fiction bioscoopfilms. De finale van de baanbrekende attractie is een gevecht tussen Optimus en Megatron. De techniek van de Transformers-rit heeft veel weg van The Adventures of Spider-Man, een attractie die in Islands of Adventure in Florida te vinden is. 

Harry Potter

De geruchtenmolen rond de Universal-parken in de Verenigde Staten gaat echter nog verder: er zouden plannen bestaan voor een Harry Potter-land in Universal Studios in Hollywood. Niet verwonderlijk: The Wizarding World of Harry Potter bezorgde Islands of Adventure in Florida een bezoekerstoename van liefst 36 procent.
 
4-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Universal, Parkplanet, Walter Lim

Meest bezochte parkprofielen