Kerstsokken - Foto: Jordon Cooper

Wensen in sokken

Kerstsokken - Foto: Jordon Cooper
De Christmas stocking – de kerstsok – is vooral in de Verenigde Staten een bekend gebruik.

Toverland roept iedereen op met een kerstsok naar Sevenum te komen en misschien komt de dierbaarste kerstwens dan wel uit.
Op kerstavond hangen in Amerika kinderen en volwassenen Christmas stockings – lege sokken of zakken die er uitzien als sokken – bij de schoorsteenmantel zodat de kerstman het kledingstuk kan vullen met kleine cadeautjes. Deze traditie vindt zijn oorsprong bij Sint-Nicolaas, die volgens de overlevering een oude, arme man wilde helpen. De man was echter te trots om de hulp van de heilige te aanvaarden, zodat Sinterklaas besloot zijn hulp in het geheim aan te bieden en de sokken van de man volstopte met cadeaus.

Gebruik

In de Verenigde Staten is het ophangen van kerstsokken een algemeen gebruik geworden. In Nederland kennen we vooral het schoentje zetten met Sinterklaas, maar het Limburgse attractiepark Toverland blaast de Christmas stocking nu nieuw leven in.
Kerstfiguranten in Toverland

{googleads right}Kerstwens

Toverland roept alle bezoekers die de komende weken naar het park komen op een kerstsok mee te nemen met daarin hun eigen, magische kerstwens. Alle sokken worden tot en met 31 december opgehangen in een speciale kerstwensenboom in het Magic Forest, één van de twee grote overdekte speelhallen van het attractiepark. De meest originele wens zal begin 2012 in vervulling gaan.

Creatief

De sokken mogen groot, klein, zelfgebreid, geborduurd of gepunnikt zijn; hoe creatiever, hoe beter. Door alle verschillende sokken ontstaat er een mooie boom vol met wonderlijke wensen. Na de kerstvakantie worden alle sokken en wensen beoordeeld. De mooiste, ontroerendste, creatiefste wens zal als bij toverslag werkelijkheid worden. Deelname aan de actie is gratis. Meer informatie over de actievoorwaarden staat op de speciale kerstactiesite van Toverland.
Achtbaan Troy in de sneeuw

Sneeuw

Tijdens de kerstvakantie krijgt Toverland een extra vleugje magie. Op diverse plaatsen in het park staan feestelijk versierde kerstbomen. Buiten bij achtbaan Troy kunnen de bezoekers zich warmen aan een knetterend kampvuur of een kop erwtensoep. En als er geen sneeuw valt, dan zal die getoverd worden: een witte kerst is in Toverland gegarandeerd.
 
13-12-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet
Foto’s: Jordon Cooper, Toverland

Meest bezochte parkprofielen