Vliegtuigen - Foto: sxc

Lekker de lucht in

Vliegtuigen - Foto: sxc
Een drakenvlucht of een testvluchtje als piloot, in twee attractieparken kan men in het voorjaar met een eigen vliegmobiel tientallen meters de lucht in.

Tot ruim twintig meter hoog vliegen met twee groene drakenvleugels naast je. Dat kan vanaf half mei in Legoland Deutschland. Daar opent een nieuw themagebied gewijd aan de populaire Ninjago-speelgoedlijn van Lego. Het Aziatisch getinte plein krijgt naast een Ninjago Miniland ook de attractie Flying Ninjago, waarbij twaalf bezoekers gezeten in een eigen vliegstoel rondcirkelen om een grote stalen arm die de voertuigjes de lucht in tilt.

De Sky Fly van Gerstlauer komt in Nigloland en Legoland Deutschland

Vliegles

Eenzelfde belevenis – eveneens gebaseerd op een attractie van de Duitse fabrikant Gerstlauer – krijgt het Franse Nigloland. Die versie is gethematiseerd rond een vliegschool: piloten in de dop kunnen er hun eerste vliegles krijgen. De attractie in Frankrijk gaat Sky Fly heten.

Waaghals

In zowel Flying Ninjago als Sky Fly kunnen de gasten door met de zijvleugels te bewegen hun gondel laten schommelen en indien gewenst zelfs over de kop laten gaan. Wie niet zo’n waaghals is, kan ook gewoon een rustige draaivlucht maken en puur genieten van het uitzicht.
 
29-12-2011 © Tekst: Parkplanet
Beeld: SXC, Gerstlauer
{googleads right}

Meest bezochte parkprofielen