De nieuwe trein van de Python in de Efteling

Dat loopt als een trein

De nieuwe trein van de Python in de Efteling
 
Voor de vierde keer in dertig jaar krijgt de Python in de Efteling nieuwe treinen.

Het treinstel is vandaag op de rails gemonteerd en zal volgende week de eerste passagiers vervoeren.
 
Vandaag werden op de Python in de Efteling nieuwe treinen gezet. De twee treinen hebben een rode slangenhuid en meer comfortabele schouderbeugels die de passagiers een beter zicht geven. Voor de tweede keer zijn de treinstellen afkomstig van leverancier Vekoma (de eerste keer was in 1996). Vekoma bouwde eind 1980 en begin 1981 ook de 750 meter lange baan zelf.
 
De Python-trein van Kumbak

{googleads right}Bouwers

Twee keer werden de treinen geleverd door andere bouwers. Bij de opening van de Python in april 1981 waren de treinen afkomstig van de Amerikaanse achtbaanbouwer Arrow Dynamics, waarmee Vekoma samenwerkte. Vanaf 2006 tot nu reden er treinen van de Nederlandse fabrikant Kumbak, een bedrijf opgezet door oud-medewerkers van het destijds failliete Vekoma

Schilderbeurt

De nieuwe treinen op de Python worden door het Kaatsheuvelse park gepresenteerd als één van de nieuwigheden voor het zestigjarig bestaan, dat in 2012 gevierd wordt. De populaire loopingachtbaan kreeg naast andere treinen ook een grote schilderbeurt. Voor het jubileumjaar werd ook publiekstrekker Fata Morgana flink opgeknapt en komen er nieuwe belevenissen: pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, fonteinenshow Aquanura en het sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer.
 
6-12-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet
Foto’s: Efteling, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen