Feestelijke introductie van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival in 2005 - Foto: (c) Parkplanet_05pp

Eerbetoon aan Loeki

Feestelijke introductie van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival in 2005 - Foto: (c) Parkplanet_05pp
In Carnaval Festival in de Efteling heeft Loeki de Leeuw plaatsgemaakt en doet nar Jokie zijn intrede. 

 
Vanaf 11 februari 2012 is Jokie weer helemaal terug als gastheer in Carnaval Festival van de Efteling. Tot 2005 was de nar al de hoofdpersoon in de rode-neuzen-reis van het Kaatsheuvelse pretpark, maar zeven jaar geleden werd hij vervangen door Loeki de Leeuw, die bekend was van de Ster-reclame. 

Stripleeuw

In het voorjaar van 2005 introduceerde Louise Geesink, de dochter van Loeki-bedenker Joop Geesink, samen met Efteling-directielid Olaf Vugts de stripleeuw in Carnaval Festival (foto boven). Begeleid door kinderen en ouders met ballonnen en confetti werd vanuit een hoogwerker de grote zwarte hoed van de clown boven de ingang geopend. Daaruit kwam Loeki de Leeuw gepiept, die dat tot vandaag de dag volhield. 

Publiciteitsstunt

De introductie van Loeki werd in 2005 begeleid met een publiciteitsstunt: de leeuw zou destijds zogenaamd ontvoerd zijn door een onbekende Utrechtse studentenvereniging omdat de studenten niet wilden dat Loeki in het archief onder het stof zou komen. Loeki kwam voor in verschillende scènes in Carnaval Festival, waaronder België (foto hiernaast), Frankrijk, Engeland en China.  

 

Adje in Carnaval Festival
Adje’s Carnaval Festival

Adje – bekend geworden in de show van Paul de Leeuw en het alter ego van Arijan van Bavel – heeft een carnavalsnummer opgenomen in Carnaval Festival. Adje liep al een tijdje rond met het idee om een carnavalsnummer te maken waarin het overbekende deuntje Taa Tata, Taa Tata, Tatata een hoofdrol speelt. Na een gesprek met de Efteling kreeg Adje alle medewerking en kon worden begonnen met de productie van de single en de clip die is opgenomen in de kleurrijke Carnaval Festival zelf. “Het deuntje is uniek”, aldus Adje. “Toen ik het voor de eerste keer hoorde, bleef het in mijn hoofd hangen.” 

Adje en de Efteling is geen vreemde combinatie. De carrière van Adje begon zo’n tien jaar geleden in de Efteling toen Adje zijn entree maakte in de Efteling Fanfare. De act was een aantal jaren erg succesvol en sleepte zelfs enkele prijzen in de wacht.


27-1-2012 © Tekst: Parkplanet

Foto’s: Parkplanet, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen