Cinematic Spectacular in Universal Studios Florida

Nieuwe trend: fonteinen

Cinematic Spectacular in Universal Studios Florida
 
Sensationele shows met gigantische fonteinen worden de grote trend voor het seizoen 2012.

Niet alleen de Efteling en Disneyland Paris krijgen over enkele maanden een megashow met fonteinen, ook Universal Studios in Florida pakt uit met een watervoorstelling.
Dansende fonteinen omlijst met licht, muziek, projecties, vuur en vuurwerk, dat blijkt dé trend voor het komende attractieparkenseizoen te worden. In 2010 beleefde de eerste watershow zijn succesvolle première: World of Color in Disney’s California Adventure. Dit jaar komen nog drie van de grootste en bekendste parken ter wereld met een gigantische openluchtshow waarbij fonteinen de hoofdrol spelen.

Jubilea

In de Efteling gaat op 31 mei Aquanura in première. Het park in Kaatsheuvel viert met dit sensationele waterballet – de op twee na grootste watershow ter wereld – het zestigjarig jubileum. Ook ter ere van een verjaardag – de twintigste – is Disney Dream bedacht, een show voor het kasteel van Disneyland Paris waarbij fonteinen, waterscreens, vuurwerk en projecties een belangrijke rol spelen. Disney Dreams is vanaf begin april te bewonderen.
Cinematic Spectacular in Universal Studios Florida

100 jaar film

Na Disneyland Paris en de Efteling maakte deze week nog een vooraanstaand attractiepark bekend met een watershow te komen: Universal Studios Florida herdenkt met de voorstelling Cinematic Spectacular dat de filmstudio honderd jaar bestaat. Tijdens de show wordt de geschiedenis van Universal Pictures getoond op grote schermen. Bekende en emotionele scènes uit de films van Universal komen voorbij en worden begeleid door fonteinen en vuurwerk.

Commentaar

Acteur Morgan Freeman gaat de avondshow Cinematic Spectacular: 100 Years of Movie Memories van commentaar voorzien. De watervoorstelling wordt opgevoerd op de Universal Studios Lagoon, de langgerekte waterplas die midden in het park ligt, en gaat in de lente in première. In de zomer staat het Cinematic Spectacular elke avond op het programma, in het najaar en de winter wordt de show op sommige avonden vertoond.
 
Superstar Parade in Universal Studios Florida

Superstar Parade

Universal Studios Florida kondigde afgelopen week nog twee andere nieuwigheden aan, waaronder een nieuwe interactieve parade: Universal’s Superstar Parade. De kleurrijke stoet zal dagelijks door de straten van het filmpark bij Orlando trekken, met levensgrote optochtwagens, vele tientallen dansers en stripfiguren als SpongeBob SquarePants en Dora en Diego. Onderweg stopt de parade regelmatig om toeschouwers bij de dansjes te betrekken.
 
Despicable Me in Universal Studios Florida

{googleads right}Verschrikkelijke ikke

Nieuw in Universal Studios is ook Despicable Me Minion Mayhem, een 3D-avontuur waarbij de gasten de film in een open simulator bekijken. In Nederland is de film Despicable Me uitgebracht als Verschrikkelijke ikke. Gasten beleven een spannende rit met Gru, de superschurk die een leger van ondeugende, gele hulpjes heeft, de Minions. De nieuwe attractie wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de makers van de film, die ook bezig zijn met Despicable Me 2, in 2013 verwacht in de bioscoop.
 
29-1-2012 © Tekst: Parkplanet
Beeld: Universal Studios

Meest bezochte parkprofielen