Een junior conciërge in het hotel van Legoland Windsor

Conciërge in hotel

Een junior conciërge in het hotel van Legoland Windsor
In het nieuwe hotel van Legoland in het Engelse Windsor worden kinderen aangesteld die als conciërge leeftijdgenoten wegwijs moeten maken in het hotel en in het naastgelegen pretpark.

 
In maart opent Legoland Windsor, ten westen van Londen, zijn nieuwe parkhotel. Voor het hotel worden kinderen tussen acht en twaalf jaar oud gezocht die junior conciërge willen zijn. Wie voor de functie in aanmerking wil komen moet gek zijn op Lego, een passie hebben voor pretparken, nieuwsgierig zijn aangelegd en een onderzoekende instelling hebben, aldus de vacaturetekst.

Gastheer

Conciërges in hotels hebben de taak de gasten alle informatie te geven die zij wensen. Ze zijn daarom op de hoogte van alles wat er in en rondom het hotel afspeelt. De functie van conciërge stamt uit de twaalfde eeuw, waar zij in kastelen en paleizen de sleutel beheerden en gastheer waren.
 
Het buffetrestaurant van het Legoland Hotel Windsor

{googleads right}Adviseren

De junior conciërges in het Engelse Legoland krijgen een training die ervoor zorgt dat ze hun kennis kunnen delen met leeftijdgenootjes die het park bezoeken en in het hotel logeren. “Er zijn al hotels die een conciërge speciaal voor kinderen hebben, maar de beste medewerkers die kinderen kunnen adviseren zijn kinderen zelf”, vindt Stephen Cotton, hoteldirecteur bij Legoland Windsor. “De zes junior conciërges die we gaan aannemen zullen ingezet worden in het hoogseizoen en ze zullen andere kinderen helpen bij allerlei zaken, zoals het opsporen van de meest bijzondere Lego-modellen in het park, het vermijden van wachtrijen en het vinden van de lekkerste ijsjes.”

Uniform

Elke junior conciërge hoeft maar enkele uren te werken. In ruil daarvoor mag hij of zij – samen met de rest van de familie – een weekend lang in het Legoland-hotel verblijven. Voor elke kinderconciërge is er een eigen uniform en een speciale balie die ’s ochtends en in de vroege avond open zal zijn. Legoland Windsor is niet het eerste hotel met een jeugdige conciërge; in de Verenigde Staten beschikken sommige luxueuze Four Season-hotels al over een teen conciërge.
 
18-1-2012 © Tekst: Parkplanet
Beeld: Legoland Windsor Resort

Meest bezochte parkprofielen