De onthulling van de Kikkerkoning voor Aquanura - Foto: Efteling

Kikkerkoning opgedoken

De onthulling van de Kikkerkoning voor Aquanura - Foto: Efteling
 
Negen weken duurde het om een tweehonderd kilo zware Kikkerkoning te maken, en drie kikker-onderdanen. Ze zijn opgedoken op de hoeken van de Efteling-jubileumshow Aquanura.
 
Aquanura wordt een eerbetoon aan één van de tien eerste sprookjes uit het Sprookjesbos: De Kikkerkoning. De groene vorst werd vandaag onthuld door Bart de Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling (op de foto links), en Mark Fuller, algemeen directeur van leverancier WET (rechts).

Schuimblokken

De Kikkerkoning voor Aquanura is 2,5 meter hoog, 2,5 meter breed en weegt tweehonderd kilo. Aan het beeld, en de drie andere kikkers die samen de hoeken van Aquanura bevolken, werd negen weken gewerkt. De kikkers werden eerst uit schuimblokken op ware grootte gemodelleerd. De schuimonderdelen werden vervolgens verhard met polyesterhars. Na verwijdering van het schuim ontstond er een mal.

Polyesterhars

De 28 maldelen – voor de voorpoten, de achterpoten en het lijf – werden gevuld met polyesterhars en matten. Vervolgens werden de verharde delen aan elkaar gemonteerd en de naden keurig geplamuurd.

Gouden kroontje

De vier holle kikkers werden tenslotte geverfd met drie basiskleuren en zes nuancekleuren. De Kikkerkoning kreeg als extraatje nog een gouden kroontje. In iedere holle kikker wordt een fontein geplaatst, waarmee voor elk beest een hoofdrol is weggelegd bij Aquanura.
 
De onthulling van de Kikkerkoning voor Aquanura - Foto: Efteling

{googleads right}Anura

Bart de Boer legt uit wat kikkers te maken hebben met deze jubileumattractie. “Aquanura komt van de samenvoeging aqua, wat water betekent, en anura, wat kikker betekent. “Daarnaast betekent nura heel symbolisch verlichtend en licht is onder andere één van de elementen in deze grootste fonteinenshow van Europa.”

Lichtmasten

In de afgelopen weken werden ook 29 licht- en audiomasten rond de Vonderplas geplaatst. De masten, die ieder ruim zeven meter hoog zijn, ondersteunen de show met licht- en geluidseffecten. In de ronde bol bovenop de mast zit een lamp die 360 graden kan draaien en alle kleuren van de regenboog kan uitstralen. Onder water bevinden zich nog eens achthonderd lampen die de waterstralen gaan verlichten.

Elementen

Mark Fuller is blij te zien hoe de bouwwerkzaamheden vorderen. “Aquanura is een project waarbij de Efteling en WET zich een sprookjesachtige wereld voorstelden. Ik vind het mooi om te zien hoe de elementen water, vuur, muziek en licht steeds duidelijkere vormen aannemen.”

Jubileum

Op 31 mei 2012 viert de Efteling op feestelijke wijze haar zestigjarig jubileum met de première van de sensationele watershow. Aquanura wordt de op twee na grootste watershow van de wereld en vergt een investering van zeventien miljoen euro.
 
25-1-2012 © Tekstbewerking: Parkplanet
Foto’s: Efteling 

Meest bezochte parkprofielen