Zweefmolen Aqua Swing in Duinrell

Duinrell verkozen tot beste schoolreis

Zweefmolen Aqua Swing in Duinrell
 
Duinrell mag zich voor de tweede keer winnaar van de verkiezing Schoolreisbestemming van het Jaar noemen.

Het pretpark in Wassenaar won deze eretitel eerder in 2002.
 
De verkiezing tot Schoolreisbestemming van het Jaar werd in 2000 voor het eerst georganiseerd door het Nationaal Schoolreis Magazine. Vorig jaar ging de schoolreisaward naar de Efteling. Het park in Kaatsheuvel sleepte de titel ook in 2001, 2003 en 2004 in de wacht. Dit jaar moest de Efteling nipt Duinrell voor laten gaan. Aan de stemming deden docenten en organiserende schoolreiscommissies mee.

Rapportcijfer

Organisatoren van schoolreisjes werd gevraagd bij hun keuze te kijken naar de prijs/kwaliteit-verhouding, originaliteit, kindvriendelijkheid, educatie, vermaak, voorzieningen, veiligheid en bereikbaarheid en dit uit te drukken in een rapportcijfer. Dat resulteerde deze verkiezing, overigens in een compacte kopgroep, tot een overwinning voor Duinrell.

{googleads right}Stemmen

De 1639 stemmen werden uitgebracht door lezers van het Nationaal Schoolreis Magazine en bezoekers van de website Schoolreis.nl. In totaal 5,2 procent van die stemmen ging naar Duinrell. Daarnaast gaf ruim zeven procent van de bezoekers van onderwijsbeurs NOT2011, de beurs Het Leukste dagje Uit, De Zuid-Hollandse Onderwijsmarkt en de Cultuur & Onderwijs Beurs hun voorkeursstem aan Duinrell.

Award

Initiatiefnemer Brian Berghuis zal de award horend bij de Schoolreisbestemming van het Jaar-verkiezing tijdens de beurs Het Leukste Dagje Uit op 1 februari in Gorinchem overhandigen aan Roderick van Zuylen. De Duinrell-directeur laat zicht vergezellen door parkmascotte Rick de Kikker.
 
31-1-2012 © Tekstbewerking: Parkplanet
Foto: Duinrell

Meest bezochte parkprofielen