Sorcerers of the Magic Kingdom - Foto: (c) Disney

Virtuele speurtocht

Sorcerers of the Magic Kingdom - Foto: (c) Disney
Naast Epcot heeft nu ook het Magic Kingdom in Walt Disney World een interactieve speurtocht.

Bezoekers gaan in het park op zoek naar de schuilplaatsen van de Disney-schurken om hen daar met toverspreuken uit te schakelen.
 
In Epcot in Walt Disney World in de Amerikaanse staat Florida is het al enkele jaren een succes: een virtuele speurtocht waarbij gasten geheim agenten worden die op diverse plaatsen opdrachten moeten uitvoeren. In Epcot is de speurtocht gethematiseerd rond de tekenfilmserie Kim Possible.
De Kimmunicator van het Kim Possible World Showcase Adventure in Epcot - Fot: Thom Arthur

{googleads right}Kimmunicator

Bij Kim Possible World Showcase Adventure krijgen de bezoekers een draagbaar apparaatje mee – de Kimmunicator – waarmee ze in zeven landen in de World Showcase een opdracht kunnen activeren. In de themapaviljoens van Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben zich schurken verstopt die de wereld willen vernietigen. Op hun missie kunnen de gasten door samen met Kim Possible opdrachten uit te voeren de boeven uitschakelen en zo het land en zelfs de aarde redden.

Toversleutel

Het succes van het Kim Possible World Showcase Adventure in Epcot heeft ertoe bijgedragen dat ook buurpark Magic Kingdom sinds deze week een virtuele speurtocht voor bezoekers heeft. De schurkenjacht Sorcerers of the Magic Kingdom start in de brandweerkazerne op Town Square, naast City Hall, vlak na de ingang van het park. Daar krijgen deelnemers een toversleutel, kaarten met magische spreuken en een plattegrond. Medewerkers van Disney sturen de gasten vervolgens naar één van de themalanden waar het spel gespeeld kan worden: Main Street, Adventureland, Liberty Square of Fantasyland.

Gevaar

In het toegewezen themaland moeten zij aan de hand van de landkaart de vijf plekken ontdekken waar de Disney-schurken zich verborgen hebben. Door met de toversleutel langs het aanwezige slot te zwaaien, zetten zij een film in werking waarin telkens wordt verteld welk gevaar er dreigt. Met behulp van de kaarten met de spreuken kunnen de gasten de schurken overwinnen.
Sorcerers of the Magic Kingdom - Foto: (c) Disney 

Engelse taal

Zowel in Epcot als in Magic Kingdom is de virtuele speurtocht inbegrepen in de toegangsprijs. Bij Epcot kunnen kinderen de Kimmunicator afhalen bij de speciale Kim Possible-stand op de grens van Future World en World Showcase. De teksten van de speurtocht zijn in het Engels.
 
15-1-2012 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Disney, Thom Arthur

Meest bezochte parkprofielen