Het Moms Panel van Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Moeders weten het beter

Het Moms Panel van Walt Disney World - Foto: (c) Disney
Moeders beantwoorden vragen van moeders, dat is het idee achter het Moms Panel van Walt Disney World. De 42 ouders – hoofdzakelijk moeders en enkele vaders – hebben allemaal hun eigen specialisme; samen weten ze precies hoe je een vakantie in de Amerikaanse Disney-parken tot een succes kunt maken.
 
Aan wie kun je een vraag over een attractiepark beter stellen dan aan een moeder die ervaring heeft met het plannen van een dagje uit of vakantie, moet Walt Disney World gedacht hebben toen het bedrijf in 2008 begon met het Moms Panel. Bij de online vraagbaak kunnen toekomstige Disney-bezoekers hun vraag stellen over alle parken en hotels in de pretparkenclave in Florida. Ze krijgen antwoord op de eigen website van het Moms Panel, zodat ook anderen gebruik kunnen maken van de tips.

Splash Mountain in het Magic Kingdom in Walt Disney World - Foto: (c) DisneyPraktische kennis

Het Moms Panel gaat nu het vijfde jaar in. In 2008 werden twaalf moeders na een intensieve selectie aangewezen als panelleden. Inmiddels telt het deskundigenforum 42 leden, vooral moeders, maar ook enkele vaders en opa’s en oma’s. Ze hebben allemaal een grote en vooral praktische kennis opgedaan van Walt Disney World en ze delen hun ervaringen met de bezoekers van de website.

Engels en Spaans

Sinds deze maand kunnen naast vragen in het Engels ook verzoeken in het Spaans worden ingestuurd. Bovendien heeft het Moms Panel enkele ervaringsdeskundigen met Disneyland in Anaheim bij Los Angeles aangesteld, waardoor ook brandende vragen over die bestemming gesteld kunnen worden.

{googleads right}Echte ouders

De website Disneyworldmoms.com is geen marketingtrucje van slimme marketeers, met Disney-medewerkers die zich voordoen als moeder of vader en onder dat voorwendsel de vragen beantwoorden. Het forum bestaat uit echte ouders, die zich op de site persoonlijk aan de bezoekers voorstellen. Duizenden moeders en vaders uit de Verenigde Staten, Canada en Engeland melden zich jaarlijks aan om lid te mogen worden van het panel. Pas nadat uitgebreid is vastgesteld dat een ouder de nodige kennis heeft van en passie heeft voor de Disney-parken wordt ma of pa tot het Moms Panel toegelaten.

7-2-2012 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen