Parkeerterrein - Foto: Filmvanalledag

Gechoqueerd parkeren

Parkeren bij Nederlandse pretparken roept een negatieve lading op bij Duitse gasten.

 
Parkeerterrein - Foto: Filmvanalledag

Parkeren bij Nederlandse pretparken roept een negatieve lading op bij Duitse gasten. Bij het parkeertarief dat sommige parken vragen krabt een oosterbuur zich wel even achter de oren, stelt pretparkdirecteur Wouter Dekkers.

Het valt op: geen enkel Duits pretpark hanteert parkeertarieven die hoger zijn dan zes euro. De kosten om een auto bij een park te stallen variëren bij onze oosterburen van gratis (Erlebnispark Tripsdrill) tot zes euro (Movie Park Germany, Heide-Park). In de lage landen populaire parken als Phantasialand en Europa-Park vragen respectievelijk vier en viif euro voor een plekje op het parkeerterrein.

Parkeerplekje

Buiten Duitsland liggen de parkeertarieven heel anders. In Nederland spant de Efteling de kroon met een dagtarief van tien euro. Parken als Walibi Holland, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn vragen zeven euro of meer. In Europa berekent Disneyland Paris het meest voor een parkeerplekje: vijftien euro per dag.

Wouter Dekkers, directeur van Movie Park Germany - Foto: ParkplanetAchterstand

Volgens Wouter Dekkers – voormalig directeur van Movie Park Germany en nu de baas bij Attractiepark Slagharen – zul je tarieven van tien euro of meer in Duitsland niet tegenkomen. “Het parkeren zal bij ons nooit zo’n extreem negatieve lading veroorzaken zoals dat wel te zien is in Nederland”, zegt Dekkers. Hij wijst er op dat bijvoorbeeld parkeren bij het megawinkelcentrum Centro in Oberhausen gratis is en dat een boete voor foutief parkeren daar slechts vijf euro kost. “Dus als je als Nederlands pretpark tien euro durft te vragen voor parkeren, zal een Duitse bezoeker zich nog wel even achter de oren krabben. Nederland zet zich hiermee op achterstand bij de concurrentie vanuit het buitenland.”
 
2012/2016 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Filmvanalledag, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen