De pinguïns nemen hun eerste duik in de Penguin Bay van Legoland Billund

Pinguïns gearriveerd

De pinguïns nemen hun eerste duik in de Penguin Bay van Legoland Billund
Zeventien nieuwsgierige pinguïns vonden vorige week hun nieuwe thuis in Legoland in het Deense Billund.

Het pinguïnverblijf is een onderdeel van het nieuwe Polar Land dat in mei zijn poorten opent.
 
De nieuwe attractie van het Deense Legoland voor 2012 wordt Polar Land, een combinatie van dierenverblijf en achtbaan. Bezoekers maken in de als sneeuwscooters vormgegeven achtbaan Polar X-plorer een snelle rit langs levende pinguïns en pooldieren gemaakt van Legosteentjes.

Ervaringen

Het pinguïnverblijf is inmiddels klaar. Gasten kunnen niet alleen vanuit de achtbaan een blik werpen in ijskoude dierenhonk, maar ook vanaf de galerijen. Dierenverzorgers beantwoorden daar vragen van bezoekers en vertellen over hun ervaringen met de bewoners uit Antarctica.
Biologen dragen de kratten met de pinguïns het nieuwe verblijf in Legoland Billund binnen

{googleads right}Vakantiecharter

Die bewoners zijn inmiddels gearriveerd: zeventien ezelspinguïns, afkomstig uit de Edinburgh Zoo. De dieren werden met een vakantiecharter van Edinburgh naar Billund gevlogen. In de vliegtuigstoelen waar normaalgesproken toeristen plaatsnemen ‘zaten’ nu pinguïns. Voor elk dier was een eigen kist vervaardigd, die met de veiligheidsgordel op de stoel werd vastgezet.

Gekoeld transport

“De vlucht van Groot-Brittannië naar Denemarken duurde anderhalf uur”, vertelt bioloog Lars Nørholm Jensen, die het project leidt. “De cabine van het vliegtuig werd speciaal voor dit transport gekoeld tot tien graden.” Bij aankomst in Billand ondergingen de pinguïns eerst een veterinair onderzoek, waarna ze hun nieuwe thuis – Penguin Bay genaamd – mochten gaan verkennen.
 
Achtbaan in Polar Land in Legoland Billund

Investering

Polar Land is één van de grootste investering van Legoland Billund tot nu toe: de kosten bedragen ruim tien miljoen euro. Het nieuwe themaland – met de twintig meter hoge familieachtbaan die met een snelheid van 65 kilometer door het gebied schiet – bevindt zich aan het uiteinde van het pretpark, op het huidige evenemententerrein.
 
1-3-2012 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Legoland Billund 

Meest bezochte parkprofielen