Valentijn in de achtbaan

Roetsjen en romantiek

Valentijn in de achtbaan

Een achtbaan blijkt een perfecte plek voor een portie oprechte romantiek.

Zowel Toverland als Alton Towers lieten verliefde stelletjes in de aanloop naar Valentijnsdag plaatsnemen in de treintjes van hun rollercoaster.
 
In Toverland in Sevenum konden singles op vrijdag 10 februari hun geliefde treffen in de achtbaan: de term speeddaten werd hier wel heel letterlijk genomen, want de daters raasden met een snelheid van liefst negentig kilometer over houten achtbaan Troy.

Hetzelfde hout

In de drie minuten die een ritje over Troy duurde, kon men uitvinden of men uit hetzelfde hout gesneden is. Na elke rit schoven de heren een karretje op en ging iedere deelnemer met de volgende date de hoogte in.

{googleads right}Dates

Op één avond kregen deelnemers twintig dates. De eerste drie dates vonden daadwerkelijk in de achtbaan plaats, daarna gaat het daten verder op het terras in hal Magic Forest. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel voor alle deelnemers. 

Record

Ook Alton Towers nodigde geliefden uit plaats te nemen in de achtbaan. Het Engelse pretpark wilde het wereldrecord ‘jawoord geven in een rollercoaster’ zetten. Collega’s kunnen daar dan proberen overheen te gaan. Het park wilde het record stellen op 25 koppels die elkaar het jawoord geven of hun gelofte aan elkaar vernieuwen.

Steile val

De 25 koppels gaven elkaar (opnieuw) het jawoord in achtbaan Oblivion, die een val van zestig meter steil omlaag maakt. Precies in die loodrechte afdaling moesten de stellen ‘yes’ tegen elkaar zeggen.
 
10-2-2012 © Tekst: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen