Mickey Mouse omcirkelt schrikkeldag 2012 - Illustratie: (c) Disney

Schrikkeldag actiedag

Mickey Mouse omcirkelt schrikkeldag 2012 - Illustratie: (c) Disney
 
Een bijzondere dag vraagt om bijzondere acties.

Er is maar éénmaal in de vier jaar een schrikkeldag – 29 februari – en daarom hebben zowel Toverland als twee Amerikaanse Disney-parken iets bijzonders voor hun bezoekers in petto.
 
Eén keer in de vier jaar telt een jaar niet 365 maar 366 dagen. De extra dag in zo’n schrikkeljaar valt op 29 februari. Dit jaar is er weer een schrikkeldag. Enkele creatieve marketeers – zowel in Toverland als in Walt Disney World en Disneyland in Californië – hebben deze uitzonderlijke dag aangegrepen om er een actiedag van te maken.

Toverland - Foto: (c) Adri van Esch, ParkplanetExtra dag

Toverland heeft bedacht dat iedereen die op deze extra dag van het jaar naar het Noord-Limburgse Sevenum komt ook een extra dag cadeau krijgt. Wie woensdag 29 februari een entreeticket voor het attractiepark koopt en daarmee die dag Toverland bezoekt, krijgt een voucher om gedurende het attractieparkseizoen 2012 nog eens gratis terug te komen. De schrikkeldagvoucher is strikt persoonlijk en kan tot uiterlijk 31 oktober worden gebruikt.

24 uur

In twee Disney-parken aan zowel de oost- als de westkust van de Verenigde Staten wordt schrikkeldag groots gevierd: de parken blijven 24 uur aaneengesloten open. Het evenement heeft de titel One More Disney Day meegekregen. Het Magic Kingdom in Walt Disney World in Florida en Disneyland Park in Anaheim bij Los Angeles openen op woensdag om zes uur ’s morgens en gaan pas de volgende dag – op 1 maart – om zes uur ’s ochtends dicht.

Vroege openingIt's a Small World in Disneyland Anaheim - Foto: (c) Adri van Esch, Parkplanet

Voor de bezoekers van de schrikkeldagparken heeft Disney extra entertainment en verrassingen in petto. Zo krijgen de eerste tweeduizend bezoekers van Disneyland in Californië een set Mickey-oren, speciaal gemaakt voor Leap Day 2012. Ze moeten er wel wat voor over hebben: Disney verwacht heel veel bezoekers en heeft aangekondigd de dag ervoor om tien uur ’s avonds het parkeerterrein al open te stellen, zodat gasten van de One More Disney Day al in de rij kunnen gaan staan voor de vroege opening acht uur later.

Oost en west

Eén familie heeft via de pers al laten weten in het etmaal dat de twee Disney-parken open zijn zowel Florida als Californië aan te doen. Het koppel Randi Teague en Andy Bullard uit Washington reist op dinsdag naar Orlando en bezoekt de volgende morgen bij het krieken van de dag het Magic Kingdom in Walt Disney World. Vroeg in de avond vliegen ze naar Los Angeles. Omdat ze van oost naar west reizen, winnen ze drie uur tijd. In het vliegtuig hopen ze wat slaap te kunnen pakken. Nog net voor middernacht verwachten ze vervolgens Disneyland in Anaheim binnen te kunnen stappen. Een bijzondere dag vraagt niet alleen om bijzondere acties, maar prikkelt ook bijzondere mensen.
 
26-2-2012 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Disney, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen