Little Red in Animal Kingdom - Foto: (c) Parkplanet

Bye bye Little Red

Little Red in Animal Kingdom - Foto: (c) Parkplanet
Olifantje Little Red – een animatronic in Animal Kingdom in Walt Disney World – gaat verdwijnen.

Het olifantenjong werd gered van de stropers, zo gaat het verhaal, maar nu delft het dier toch het onderspit.
 
Een van de belangrijkste en populairste attracties in Animal Kingdom in Florida is Kilimanjaro Safaris, het safaripark waar bezoekers in grote, open trucks doorheen rijden. Het natuurgebied waarin Afrikaanse dieren vrij rondlopen heet Harambe Reserve. Gedurende de tocht door de jungle heeft de chauffeur van de Jeep constant contact met de ‘pilot’ die alles in de gaten houdt vanuit het Ranger Station.

Kilimanjaro Safaris - Foto: (c) DisnyStropers

Onderweg zien bezoekers onder meer giraffen, antilopen, struisvogels, flamingo’s, neushoorns, nijlpaarden en leeuwen. In de sectie waar de truck bij de olifanten komt, krijgt de chauffeur de boodschap door dat er stropers zijn gesignaleerd die het voorzien hebben op de slagtanden van de olifanten. De ‘pilot’ vraagt of ook de gasten mee willen uitkijken naar de stropers die het voorzien hebben op Big en Little Red, de grote olifant en haar jong.

Geweerschoten

Aan het eind van de rit door Harambe Reserve zien de avonturiers smeulende kampvuren en horen ze geweerschoten. De stropers zijn in de buurt en de chauffeur geeft gas om ze te kunnen betrappen. Na de laatste bocht zien de bezoekers de vrachtwagen van de rangers met daarin Little Red (foto bovenaan). Het olifantje is veilig opgevangen en de stropers zijn gearresteerd, zo klinkt het opgelucht door de luispreker in de Jeep.

{googleads right}Zebra’s

Na bijna veertien jaar trouwe dienst moet Little Red nu toch het veld ruimen. De laatste scène uit de safaritocht wordt verwijderd om plaats te maken voor meer zebra’s. Volgens Disney geven bezoekers aan dat ze nóg meer dieren willen zien en dan vooral zebra’s. Om aan die wens tegemoet te komen, wordt er op de plek waar nu nog animatronic Little Red staat een meertje gemaakt waar zebra’s kunnen drinken.

Najaar

Het gedeelte waar de nieuwe zebra’s komen zal vanaf de lente worden aangelegd. Naar verwachting is het dierenverblijf in het najaar klaar. Kilimanjaro Safaris blijft gedurende de verbouwing gewoon open.
 
13-2-2012 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen