Themagebied Italië in Europa-Park - Foto: © Adri van Esch

Van land naar land in Europa-Park

Op één dag naar Duitsland, Italië, Frankrijk én Griekenland in Europa-Park.

Elk themagebied in Europa-Park is een land; er zijn zestien Europese landen en drie fantasielanden. Parkplanet zet van elk land de belangrijkste attracties en shows op een rijtje. Op deze pagina Duitsland, Italië, Frankrijk en Griekenland.

DUITSLAND

Duitsland is de ingangsstraat van het park. In de bonte mengeling van gebouwen in diverse Duitse stijlen zijn winkeltjes en restaurantjes gevestigd. Aan het eind de Deutsche Allee ligt het oude slotpark met daarin het authentieke Schloss Balthasar en diverse attracties speciaal voor kinderen.

Duitsland - Foto: (c) Parkplanet

EP-Express

Aan het begin van de Duitse straat, boven de kaartcontrole, ligt het station van de monorail. De EP-Express brengt bezoekers vanaf station Alexanderplatz naar de stations in Spanje (aan de andere kant van het park) en Griekenland. Hotelgasten kunnen ook uitstappen op het station van hotel Colosseo. De drie treinen deden eerder dienst bij de Wereldtentoonstellingen van Brisbane (1988) en Sevilla (1992).

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Overdekte attractie

Voletarium in Europa-Park

Voletarium

In het Duitse themagebied direct na de ingang is in een gigantische hal van 16 meter hoog en 62 meter lang Voletarium ondergebracht, een ‘flying theater’ waarin de bezoekers zittend in een bewegende gondel een film op een gigantisch projectiescherm bekijken. De toeschouwers vliegen in 4,5 minuut over diverse Europese landschappen en monumenten, zoals Venetië, de Matterhorn, de Noorse fjorden, sprookjeskasteel Neuschwanstein, paleis Schönbrunn en de Nederlandse bloembollenvelden. Het vliegtochtje eindigt in Europa-Park, waar juist een vuurwerk wordt afgestoken..

De opnames voor de film Flying over Europe zijn gemaakt met drones en helikopters. De filmschermen in de twee theaters van Voletarium hebben een doorsnee van 21 meter en een oppervlakte van 425 vierkante meter. Het verhaal rond Voletarium gaat over de luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein die een groot deel van hun leven wijdden aan pogingen om de mens te laten vliegen. Zij maakten talloze schetsen, studies en experimenten om een luchtwaardige machine te ontwikkelen. Gasten bezoeken onder meer het laboratorium van de gebroeders Eulenstein.

Informatie: Spannende vliegattractie geschikt voor het hele gezin – Overdekte attractie – Via kaartautomaten bij de attractie kan een reservering voor een bepaald tijdstip worden gemaakt

Panoramabaan

Een treintje verzorgt een rondrit door het hele park. Met haltes in Engeland, Spanje en Rusland.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte treinwagons

Oldtimerbaan

Rondrit in oude T-Fordjes.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte autootjes

Elfenvaart - Foto: (c) Parkplanet

Elfenvaart

Kleine bootjes varen door het elfenrijk, met het feeënslot als betoverend slotstuk.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte bootjes

Oud-Duitse Jaarmarkt

Kleine kinderen kunnen zich vermaken in prachtig nagebouwde minicarrousels.

Informatie: Attractie geschikt voor kinderen tot zes jaar – Overdekte attractie

Zaubergarten

In de mooi aangelegde tuin voor Schloss Balthasar kunnen bloemen- en plantenliefhebbers hun hart ophalen.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie

ITALIË

Aan een typisch Italiaanse piazza liggen attracties, winkeltjes en eetgelegenheden. Natuurlijk vind je er pizza’s en pasta’s, maar ook voor een latte macchiato of een espresso kun je op dit plein terecht. Alles onder het genot van Italiaanse klanken, kleuren en geuren.

Italië - Foto: (c) Parkplanet

Geisterschloss

Kleine karretjes brengen dappere bezoekers tot in het hart van het barokke spookpaleis.

Informatie: Spannende darkride voor het hele gezin – Overdekte attractie

Piccolo Mondo

Tochtje aan boord van een Venetiaanse gondel langs de scheve toren van Pisa, de kathedraal van Florence en de gondeliers in het Canale Grande en onder de Rialto-brug in Venetië.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Overdekte attractie

Teatro dell’Arte

In het rijk gedecoreerde theater wordt een show vol dans, muziek, illusies en acrobatiek opgevoerd.

Informatie: Show voor het hele gezin – Duur: 25 minuten – Overdekte attractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Karneval in Venedig

Zeventig vogels vieren carnaval in Venetië.

Informatie: Mechanische show voor het hele gezin – Duur: 15 minuten – Overdekte attractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Openluchttheater

Op de openluchtbühne op het plein beleeft parkmascotte Euromaus spannende avonturen.

Informatie: Show voor het hele gezin – Duur: 25 minuten – Openluchtattractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Volo da Vinci

Volo da Vinci

Vanuit het atelier van de legendarische uitvinder Leonardo da Vinci vertrekken vliegconstructies voor een tochtje van driehonderd meter over het park. Vanaf vijf meter hoogte hebben de reizigers een mooi uitzicht op de attracties onder hen. Door mee te trappen kan men de snelheid van de vliegmachine opvoeren en gaat ook de propeller draaien.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie

FRANKRIJK

In het Franse themagebied is leven als een god in Frankrijk geen loze kreet: hier kun je uren genieten van de attracties, de typische bistrootjes of zelfs van een geestrijk drankje in champagnebar Chez Marianne.

Silver Star in het Europa-Park

Silver Star

De op één na hoogste achtbaan van Europa steekt 73 trotse meters boven het parkeerterrein uit. Wie een ritje durft te wagen, moet zijn zenuwen 1620 meter lang in bedwang zien te houden.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,40 meter – Minimale leeftijd: 11 jaar – Openluchtattractie

Magic Cinema 4D

In de grote bioscoopzaal wordt overdag een avontuur van Euromaus gedraaid, een driedimensionale film over de mascotte van Europa-Park. Allerlei speciale effecten versterken het gevoel. ’s Avonds, na sluitingstijd van het park, staan er recente blockbusters op het programma. Speciaal bedoeld voor de hotelgasten.

Informatie: Film voor het hele gezin – Duur: 15 minuten – Overdekte attractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Eurosat in Frankrijk - Foto: (c) Parkplanet

Eurosat CanCan Coaster

In de grote zilveren koepel raast achtbaan Eurosat CanCan Coaster door het nachtleven van Parijs. Elke trein met zestien bezoekers wordt langs een spiraalvormige lift 25 meter de hoogte in getrokken, waarna een wilde rit door het donker volgt.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Minimale leeftijd: 6 jaar – Overdekte attractie

Eurosat Coastiality 

Aan de achterzijde van de zilveren bol bevindt zich de ingang van Eurosat Coastiality, een virtual reality-achtbaan. Bezoekers zetten de VR-headset al in de wachtrij op en vanaf dat moment zijn ze onderdeel van het digitale verhaal. Ze lopen in een virtuele wereld naar de trein en stappen hier virtueel én in het echt in.

Informatie: Snelle achtbaan met VR-brillen Overdekte attractie  Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter  Minimale leeftijd: 12 jaar  Toeslag: € 4,00

Madame Freudenreich Curiosités

Madame Freudenreich heeft haar eigen Elzasser souvenir- en curiositeitenwinkeltje. In de vroegere wijnkelder brengt ze dinosaurussen groot. In haar dichtbegroeide tuin zien bezoekers hoe de prehistorische dieren plezier hebben en hun surrogaatmoeder helpen bij het huishouden. Gasten maken kennis met de vriendelijke kant van dino’s.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie

Euro-Tower

Een langzaam draaiende gondel neemt bezoekers mee naar 75 meter hoogte, waar ze een prachtig uitzicht hebben over het park, het dal van de Rijn en in de verte zelfs het Zwarte Woud en de Vogezen zien liggen.

Informatie: Attractie voor iedereen zonder hoogtevrees – Overdekte attractie

Marionetten-Bootsfahrt

Een rustig tochtje in kleine, ronde bootjes langs feeën en sprookjes.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie maar met overdekte bootjes

Jim Knopf, Reise durch Lummerland in Europa-Park

Jim Knopf

Ritje in een locomotiefje door Lommerland. Attractie gebaseerd op de boeken en film over Jim Knopf en Lukas de treinmachinist.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie

GRIEKENLAND 

In dit populaire themagebied komen Griekse mythes en goden tot leven. In het dorp voel je je even in Thessaloniki of op Kreta.

Poseidon

Poseidon

Bezoekers lopen eerst onder het houten Paard van Troje door en stappen vervolgens in de Griekse tempel van Odysseus in één van de 22 bootjes voor een natte rit over een wildwaterachtbaan.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,20 meter – Minimale leeftijd: 6 jaar – Openluchtattractie – In deze attractie kun je nat worden

Fluch der Kassandra

Het draaiende huis van Kassandra is vervloekt. Al je zintuigen worden er voor de gek gehouden.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,10 meter – Minimale leeftijd: 5 jaar – Overdekte attractie

Pegasus

Pegasus

Het eerste achtbaanavontuur voor kinderen: in een onderzoeksstation begint een rit langs en over Griekse ruïnes en opgravingen.

Informatie: Spannende attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,00 meter – Minimale leeftijd: 4 jaar – Openluchtattractie

Der Flug des Ikarus

Draaimolen met grote luchtballonnen.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Openluchtattractie

Abenteuer Atlantis

Abenteuer Atlantis

Met miniduikbootjes gaan de gasten op zoek naar een mythisch continent diep onder de zee. Onderweg mag er met laserpistolen op allerlei doelen geschoten worden. Wie wint?

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Overdekte attractie

Europa-Park Express

De monorail Europa-Park Express brengt bezoekers naar de stations Alexanderplatz (bij de ingang) en Spanje. Hotelgasten kunnen ook uitstappen op het station van Hotel Colosseo.

Informatie: Attractie geschikt voor het hele gezin – Overdekte attractie

IJsshow

In de grote witte tent vindt de wervelende ijsshow Dreamotion plaats.

Informatie: Show voor het hele gezin – Duur: 30 minuten – Overdekte attractie – Raadpleeg de borden bij het theater voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Verder reizen

Reis mee verder Europa-Park door: er zijn zestien Europese landen en drie fantasielanden.
Naar Zwitserland, Ierland, Engeland en Rusland
Naar Nederland, Königreich der Minimoys, Grimm’s Märchenwald en Oostenrijk
Naar Spanje, Portugal, Scandinavië en IJsland


© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen