De entree van Movie Park Germany - Foto: © Adri van Esch

Een dag in de film in Movie Park

Movie Park Germany heeft zeven filmwerelden, waar Hollywood tot leven komt, dinosaurussen je aanvallen en de hoofdrolspelers uit Ice Age je meenemen op avontuur.

HOLLYWOOD STREET SET

De ingangsstraat van Movie Park Germany is vormgegeven als een gigantisch filmdecor. Sommige gebouwen herbergen attracties, winkels of horecagelegenheden, maar er zijn ook panden die uitsluitend bestaan uit een voorgevel, zoals ook in echte filmsets. De naam van dit themagebied is niet voor niets Hollywood Street Set. Je kunt er de karakters van het park ontmoeten voor een fotomoment, zoetigheden en hapjes voor de lekkere trek kopen of lekker neuzen in de winkeltjes.

Area 51 - Top Secret in Movie Park Germany

Area 51 – Top Secret

De waterattractie Area 51 – Top Secret speelt zich af op een geheime militaire basis ergens in de Amerikaanse Nevada-woestijn. De ingang bevindt zich meteen links naast de hoofdingang. Wie de moed heeft, stapt in een bootje en kan zelf vaststellen of de geruchten waar zijn dat op de basis tests met ufo’s worden uitgevoerd en dat er een laboratorium van buitenaardse wezens gevestigd is.

Informatie: Spannende darkride voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 0,90 meter – Kinderen onder 1,20 meter alleen onder begeleiding van een volwassene – Overdekte attractie – In deze attractie word je nat

The Lost Temple - Foto: (c) Parkplanet

The Lost Temple

The Lost Temple is een avontuur dat een kwartier duurt. De attractie begint met een wandeling langs het archeologische onderzoekskamp van dr. Jeffrey Carter. Vervolgens volgt een tocht in een ratelende lift, 700 meter onder de grond. Daar heeft dr. Carter een vervallen tempel ontdekt. Maar het eeuwenoude bouwwerk is in bezit genomen door dinosaurussen. De angstaanjagende beesten komen tot leven in een ‘immersive tunnel’, waar de expeditiebussen inrijden. Door middel van realistische 3D-beelden en beweging belandt de bezoeker midden in de actie.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Minimale lengte om mee te mogen: 1 meter – Overdekte attractie

Roxy Theater in Movie Park Germany - Foto: © Adri van Esch

Looney Tunes in het Roxy Theater

In de bioscoop Roxy, in het midden van de ingangsstraat, volg je Road Runner en Wile E. Coyote bij hun grappige capriolen. In Looney Tunes 4D bouwt Wile E. weer zijn hilarische valstrikken om de altijd vrolijke Road Runner te vangen. Dankzij computergestuurde stoelen, speciale effecten en 3D-brillen zijn de avonturen van de Looney Tunes-hoofdrolspelers niet alleen te zien en te horen, maar ook te voelen.

Informatie: Show geschikt voor het hele gezin – Harde geluidseffecten – Overdekte attractie – Voorstellingen in het Duits en Engels, maar ook in het Nederlands – Raadpleeg de borden bij de attractie voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee

Stuntshow in Movie Park Germany - Foto: (c) Adri van Esch

Crazy Action Stunt Show

In de Crazy Action Stunt Show krijgt het publiek een demonstratie van wat er allemaal komt kijken bij het draaien van een stuntfilm. De live show biedt halsbrekende stunts en spannende actiescènes.

Informatie: Show geschikt voor het hele gezin – Veel geluids- en vuureffecten – Overdekte zitplaatsen – Raadpleeg de borden bij de attractie voor de aanvangstijden of neem bij de ingang een gratis showbrochure mee 

Hollywood Snacks in Movie Park Germany - Foto: © Adri van Esch

Horeca in Hollywood Street Set

Pizza & Pasta: pizza’s, pasta’s en een saladebuffet in een ruim restaurant in oriëntaalse sferen.

Hollywood Snacks biedt patat en Hollandse snacks als frikandellen, kroketten en bamiblokken.

Subway: een vestiging van de wereldwijde keten met versbereide broodjes.

Asia Wok: Aziatische snacks.

California Coffee Shop: koffiespecialiteiten en bier van de tap op de grens met Nickland.

New York Corner: Pannenkoeken en zoete snacks uit het vuistje.

In diverse kleine winkeltjes in de ingangsstraat zijn gebak, fruit, snoep, Slush Puppies, gemengd Swirl-ijs en Cornetto-ijsjes te koop.

Shoppen in Hollywood Street Set

Lees hier over alle winkelmogelijkheden

Verder de film in

Movie Park Germany heeft zeven filmwerelden. Ontdek ook de andere themazones.
Naar Streets of New York
Naar Santa Monica Pier & Federation Plaza
Naar The Old West
Naar Nickland & The Hollywood Studio Set

Naar de parkplanner van Movie Park Germany

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Movie Park Germany

Meest bezochte parkprofielen