De Duitse website van de Efteling

Duitse site wél actueel

De Duitse website van de Efteling
 
De officiële Nederlandstalige website van de Efteling mag er dan heel gelikt uitzien, de wat sobere Duitse infosite van het park is meer up-to-date.

Op Efteling.de is wél te lezen wat een dagje in het Brabantse park kost.
 
Vandaag gingen de nieuwe entreeprijzen van de Efteling in. Werden vroeger op de eerste openingsdag van het nieuwe seizoen – meestal vlak voor Pasen – de nieuwe prijzen voor tickets van kracht, tegenwoordig wordt er vooraf een datum gecommuniceerd voor de aangepaste prijzen, omdat het park 365 dagen per jaar open is.

Tevergeefs

Wie echter op de officiële website van de Efteling naar de nieuwe entreeprijzen zoekt, doet dat tevergeefs. Op de prachtig vormgegeven site is enkel de prijs te vinden van een kaartje dat online wordt gekocht en thuis geprint moet worden: 32 euro. Die prijs is geldig tot en met 3 maart 2013. Wie echter aan de kassa van het park een ticket wil kopen en daarvan de prijs wil weten, kan die informatie op de parksite niet vinden.

{googleads right}Toeslag en korting

De actuele prijzen staan echter wél op de Duitse website van de Efteling. Daar is keurig te lezen dat de prijs van een Poortpas – zoals een entreekaart mooi heet – met één euro verhoogd is, tot 33 euro. Wie de Efteling in de Zeven Mijls Zomer bezoekt – van 9 juli tot en met 26 augustus – betaalt twee euro toeslag. Daarentegen krijgen bezoekers van 5 november tot en met 2 december één euro korting en betalen in die periode dus 32 euro.

60-plussers

Voor 60-plussers is er goed nieuws. Begin 2011 schafte de Efteling de korting van twee euro voor senioren af. Die korting is echter weer terug: van alle tarieven mogen mensen van boven de zestig jaar twee euro aftrekken. Alle prijzen voor 2012 zijn overzichtelijk terug te vinden op de Duitse site van de Efteling en in de parkplanner op deze site.

5-3-2012 © Tekst: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen