Officiële opening van Dragonlfy in Duinrell

Duinrell heeft ze alle drie op een rijtje

Gebroederlijk staan ze op een rijtje, de drie achtbanen van Duinrell: de Kikkerachtbaan, familieachtbaan Dragonfly en loopingbaan Falcon.

Drie generaties Van Zuylen van Nijevelt – Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt en Clarine Gravin van Zuylen van Nijevelt en de zonen Philip en Roderick met hun gezin – hebben de nieuwe familieachtbaan Dragonfly op Duinrell onthuld (foto boven). De familie Van Zuylen van Nijevelt is eigenaar van het pretpark in Wassenaar. Door de nieuwe achtbaan op deze manier te onthullen werd het karakter van Duinrell als familiebedrijf en de komst van de nieuwe familieachtbaan nog eens extra onderstreept.

Test met de nieuwe achtbaan van Duinrell - Foto: Patricia Bronius

Dragonfly

Achtbaan Dragonfly is exact 361 meter lang en vijftien meter hoog. In de twaalf wagentjes die als trein over de baan rijden is plaats voor 24 personen. De naam Dragonfly betekent libelle. Deze naam sluit goed aan op de nieuwe familieachtbaan: de libelle is gek op water en vliegt evenals de gasten in de achtbaan tussen de bomen door. De blauwtinten met de vogelprint  passen bij de baan en bij de sfeer van de overige twee achtbanen: de Kikkerachtbaan en de Falcon.

Kikkerachtbaan

In 1985 kreeg Duinrell zijn eerste achtbaan: de Kikkerachtbaan. Een achtbaan van dit type staat in diverse pretparken, maar eigenaar graaf Van Zuylen van Nijevelt senior koos bewust voor deze attractie omdat de treintjes niet over de kop gingen en dus geschikt is voor de hele familie. De 360 meter lange baan is acht meter hoog en heeft een liggende kikker op de kop van de trein.

Falcon in Duinrell

Falcon

De loopingbaan Falcon werd al in 2008 aangeschaft, maar kon door de langlopende procedures voor het bestemmingsplan pas in mei 2009 in gebruik genomen. De achtpersoons karretjes van de Falcon razen met zeventig kilometer per uur over de baan. Ze duiken vanaf 22 meter hoogte bijna loodrecht naar beneden en maken vervolgens een looping en een kurkentrekker.

Ga naar de parkplanner van Duinrell

2012 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Patricia Bronius, Duinrell

Meest bezochte parkprofielen