Mascotte Walibi boven de ingang van Walibi Belgium

Muziekstrijd op het spoor

Mascotte Walibi boven de ingang van Walibi Belgium
In Walibi Belgium ontstaat een muzikale tweestrijd op het spoor: de bands van mascottes Walibi en Squad sponsoren ieder een parktrein en proberen met dat vervoermiddel bezoekers voor zich te winnen.

 
De strijd tussen kangoeroe Walibi en zijn tweelingbroer Squad gaat door. De inzet komende zomer wordt de hegemonie op het spoor, naast de winst op het podium. De confrontatie tussen Walibi en Squad gaat een nieuwe fase in.

Concurrent

Het verhaal is wellicht bekend: mascotte Walibi van het gelijknamige attractiepark heeft een eigen band: W.A.B (Walibi’s Adventure Band). Zijn grootste muzikale concurrent is zijn ietwat gemene broer Squad die de leiding heeft over band The SkunX. Hun tweestrijd is te zien in de 4D-film Rokken Roll, die vorig jaar in Walibi Belgium 350.000 bezoekers trok.

Live

Ook live is het muzikale treffen tussen W.A.B en The SkunX te volgen. De bands treden op in The Music Battle: The Show in de Fabulous Arena van Walibi Belgium en geven dagelijkse een open air concert op de Walibi Stage, naast houten achtbaan Weerwolf.
Mascottes Walibi en Squad in Walibi Belgium

{googleads right}Treinen

Het muzikale gevecht wordt dit seizoen voortgezet op een derde locatie in het park ten zuidoosten van Brussel: de twee bands hebben ook het spoor tot hun strijdbare domein gemaakt. Tot op heden reed de klassieke trein Bellevue rustig haar rondjes rond het meer van Walibi Belgium. Deze zomer komen er echter twee nieuwe, gethematiseerde treinen: de Music Xpress. De treinen plaatsen de bezoekers voor een dilemma: wordt het W.A.B of The SkunX? Elke trein is namelijk gewijd aan één band.

Internationale hit

De Music Xpress biedt niet alleen een mooi zicht op het park, de passagiers leren aan boord ook hoe men een internationale hit maakt. In de ene trein van Walibi’s Adventure Band, in de andere trein van The SkunX. Klein nadeel is wel dat een W.A.B-trein nooit stopt bij een SkunX-station en andersom. En fans van de ene band weigeren plaats te nemen in een trein van de andere band. De strijd gaat door, nu op het spoor.
 
22-3-2012 © Tekst: Parkplanet – Foto’s Walibi Belgium

Meest bezochte parkprofielen