Backstage met Mickey Mouse - Foto: (c) Disney

Ontmoet Mickey in zijn kleedkamer

Neem een kijkje in de kleedkamer van Mickey Mouse en ga met de beroemde muis op de foto.

Mickey Mouse heeft zijn eigen meet & greet-locatie in Disneyland Park. Daarvoor is de Fantasy Festival Stage – tussen Alice’s Curious Labyrinth en Toad Hall Restaurant – omgebouwd. In dit theater in Fantasyland stonden voorheen diverse producties op de planken, waaronder de shows C’est Magique, Le Noël de Mickey en Winnie the Pooh and Friends, Too. Het gebouw – dat de laatste jaren leeg stond – is omgetoverd tot Fantasyland Festival Theater. Mickey heeft zijn eigen kleedkamer in de repetitieruimte van dit tovertheater. Bezoekers mogen bij ’s werelds bekendste muis een kijkje achter de schermen nemen en met hem op de foto.

Tekenfilms

Het theater bestond oorspronkelijk alleen uit een overkapping, maar voor Mickey’s entree is het gebouw helemaal dicht gemaakt. In de grote ruimte waar vroeger de toeschouwers zaten is nu een wachtrij gebouwd van maximaal 45 minuten. De met dik tapijt belegde vloer loopt schuin af naar beneden waardoor de wachtenden een goed uitzicht hebben op het podium. Daar worden continu tekenfilms van Mickey en zijn vriendjes gedraaid, zodat bezoekers zich tijdens het schuifelen niet hoeven te vervelen. Het podium is ook nog te gebruiken voor echte theaterproducties.

Het Meet Mickey Mouse Theater - Foto: (c) Parkplanet

Loges

Veel tijd en aandacht is gestoken in de aankleding van het theater en het gedeelte achter de schermen. In de theaterzaal hangen prachtige kroonluchters, die met de hand zijn gemaakt door een Frans familiebedrijfje en naast het podium bevinden zich twee loges waar lege stoeltjes uitnodigend op gasten wachten. “Backstage is het helemaal anders”, vertelt imagineer Laurent Cayuela. “De materialen zijn veel harder dan in het theater: het pluche en het dik tapijt wordt hier hout en steen. Vanachter de schermen zie je boven het podium decors hangen, klaar om neergelaten te worden.”

Sterrol

Laurent Cayuela is show writer en verantwoordelijk voor het verhaal achter het Fantasyland Festival Theater. In de kleedkamer – die bestaat uit twee gedeeltes: een voorruimte en de uiteindelijke meet & greet-ruimte – wijst hij ons op allerlei details. “Let op de duif in de kooi: nu zie je ‘m, straks niet meer.” Aan de muur hangt het affiche van de voorstelling waar Mickey de sterrol in speelt: Mickey Magnifique. Met daaronder de kreet Demonstration Electrisante. Op een plank staat de glazen bol al klaar en op de koffer zitten stickers van plaatsen waar Mickey ooit heeft opgetreden, waaronder Castaway Cay, het eigen eiland waar elke boot van de Disney Cruise Line steevast aanlegt.

Meet Mickey Mouse - Foto: (c) Parkplanet

Hidden Mickey

Uiteindelijk mogen de bezoekers doorlopen naar het gedeelte van de kleedkamer waar Mickey zich ophoudt. In het midden staat een enorme kast waar het galakostuum van de beroemde muis hangt. Ook hier wemelt het van de goochelattributen: een bodemloze hoed, de paraplu van Mary Poppins, de bekende tovenaarshoed met bijbehorende mantel en een pakje duivenvoer. Op de papieren buil staat Tuppence, afkomstig uit Walt Disney’s favoriete liedje Feed the birds, uit de film Mary Poppins. In de koffer met goochelrekwisieten hangen onder meer drie zilveren ringen die samen een zogenaamde Hidden Mickey vormen.

Portret

De gasten worden voor een rood theaterdoek door een professionele fotograaf op de foto gezet. Bij de uitgang kan men de foto kopen. Boven het portret staat dan Starring today… en eronder: with Mickey. Maar voor men de verkooplocatie en de uitgang bereikt komen de gasten nog langs allerlei goochelgerei, zoals verdwijnkooien, boekenkisten en een mand die doorboord is met zwaarden.

Beroemdheid

Meet Mickey Mouse is de tweede ontmoet & begroet-locatie in het Franse Disneyland-park. Naast It’s a small world ligt het Princess Pavilion. Ook daar kunnen gasten op de foto met een beroemdheid: een echte Disney-prinses.

Zeg ‘hallo’ tegen de Disney-figuren

© Tekst: Adri van EschFoto’s: Adri van Esch, Disney 

Meest bezochte parkprofielen