De Vergulde Suite in het Efteling Hotel

Klaar voor de concurrent

De Vergulde Suite in het Efteling Hotel
 
De plannen voor een nieuw hotel vlakbij de Efteling blijven bestaan, ondanks dat weer één van de initiatiefnemers deze week afhaakte. Met een nieuwe themasuite – de 22e inmiddels – maakt het Efteling Hotel zich klaar voor de concurrentie.
 
Al jarenlang leven er plannen voor nieuwe hotels vlak bij de Efteling. Aan de andere kant van de kruising waar het Efteling Hotel staat zouden in eerste instantie twee nieuwe hotels verrijzen en aan de overkant van de rijksweg nog een derde hotel. Alle drie hotels zouden gebouwd en geëxploiteerd worden door andere partijen dan het Kaatsheuvelse pretpark.

Zijstraat

Het enige plan dat nog leeft is een hotel aan de Horst, de zijstraat van de Europalaan, de toegangsweg tot de Efteling. Het hotel zou gebouwd worden door bouwbedrijf Pepping en geëxploiteerd door de hotelfamilie Mutsaers. De horecafamilie, eigenaar van hotel De Druiventros in Berkel-Enschot bij Tilburg, is echter om economische redenen afgehaakt. Pepping Bouw wil het hotel nog steeds verwezenlijken en gaat nu op zoek naar een nieuwe partner.

Het Efteling HotelUpgraden

Ondertussen werkt de Efteling door aan het upgraden van het eigen hotel. In de afgelopen jaren werden onder meer de oprijlaan vernieuwd, de buitenverlichting verbeterd en de ontsierende antennes op het dak grotendeels aan het zicht onttrokken.

Suite

Het Efteling Hotel opende recentelijk ook een nieuwe suite: de Vergulde Suite. Het hotel beschikte al over 21 unieke themasuites, waaronder de Laven Suite, de Golf Suite, De Vliegende Hollander Suite en de Carrousel Suite. Bijzonder aan de Vergulde Suite is dat het de eerste themasuite is die geschikt is voor vijf personen.

Kluis

In de Vergulde Suite waant de bezoeker zich in een echte kluis. De themasuite heeft een rijke gouden uitstraling en in het kluisgedeelte van de kamer wordt het toverstafje van Feetje bewaard en luisteren kinderen naar het sprookje Feetje en de kluis. Verder kunnen kinderen sjoelen met gouden dukaten en verschijnt bij binnenkomst in de kamer een regenboog uit een pot met goud.
 
De Vergulde Suite in het Efteling Hotel

{googleads right}Winnares

De nieuwste suite is bedacht door Diede Kusterman uit Zundert. Zij is de winnares van de ontwerpwedstrijd die de Efteling en de Rabobank uitschreven voor kinderen tot en met twaalf jaar. Diede ontwierp niet alleen een hotelkamer, maar stuurde tevens een daarbij horende begroting in. Ze baseerde het ontwerp op het sprookje Feetje en de kluis, waarin Feetje de heks leert dat ze haar geld beter kan sparen. Voor de ontwerpwedstrijd werden meer dan vijfhonderd ideeën ingestuurd.
 
7-4-2012 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Efteling

Meest bezochte parkprofielen