Ouderwets in een zeepkist rijden in Erlebnispark Tripsdrill

Spelen in Tripsdrill

Ouderwets in een zeepkist rijden in Erlebnispark Tripsdrill

In acht vakwerkhuizen in het Duitse Erlebnispark Tripsdrill staat het thema ‘Spelen’ centraal, met speelmogelijkheden voor jong en oud en een tentoonstelling over antiek speelgoed.

 
Erlebnispark Tripsdrill – vijftig kilometer ten noorden van Stuttgart – is altijd op zoek naar attracties die wat betreft thematiek passen bij de cultuur van de regio. Dat is bijvoorbeeld te zien in de ingangsstraat van het park, waar typische vakwerkhuizen staan en een meiboom waarin bezoekers zich in hun eigen gondel omhoog kunnen trekken.

{googleads right}Klimtoestellen

In de Dorpsstraat presenteert Erlebnispark Tripsdrill komende zomer enkele nieuwe attracties die ondergebracht worden in een complex van acht vakwerkhuizen. In het pand zullen zowel kleine als grote bezoekers ouderwets kunnen spelen. “Er komen klimtoestellen, diverse glijbanen en interactieve spelletjes”, vertelt directeur Helmut Fischer.

Vakwerkstijl

“De gebouwen in de Dorpsstraat zullen in typische vakwerkstijl worden opgetrokken en ook van binnen helemaal gethematiseerd worden”, vult zijn broer Roland Fischer aan. Alles in het nieuwe gebouw draait om het thema ‘Spelen’.

Antiek speelgoed

In de balkenhuizen komt ook een thematische tentoonstelling die eveneens in het teken van ‘Spelen’ staat. De expositie toont antiek speelgoed, van een Märklin spoorbaan uit 1920 tot een ouderwets hobbelpaard.
 
27-4-2012 © Tekst: Parkplanet – Foto: Erlebnispark Tripsdrill

Meest bezochte parkprofielen