Legoland Discovery Centre

CentrO krijgt Lego Centre

Legoland Discovery Centre
 
Oberhausen krijgt een Legoland Discovery Centre en een Ocean Adventure Park.

De nieuwe attracties worden gebouwd naast shoppingmall CentrO.
 
Naast CentrO in het Duitse Oberhausen – één van de grootste overdekte winkelcentra van Europa – komen twee nieuwe attracties: Ocean Adventure Park en Legoland Discovery Centre. Beide toeristische trekpleisters worden gebouwd door het Engelse parkenbedrijf Merlin Entertainments, ook eigenaar van alle Legoland-parken en onder meer Alton Towers in Engeland, Heide-Park in Duitsland en Gardaland in Italië.

Dieren

Het nieuwe Ocean Adventure Park komt op de plek van het CentrO-Park, het acht hectare grote pretpark dat in 2010 de poorten sloot. In het nieuwe park – dat als thema ‘de oceaan’ krijgt – komen diverse nieuwe attracties en levende dieren. In de eerste bouwfase krijgt Ocean Adventure Park een spectaculaire wildwaterbaan en een groot pinguïnverblijf. In de komende vier jaar wordt het nieuwe attractiepark uitgebreid met themagebieden over de Noordzee, Antarctica en het Caribische gebied.

Verhuizing

Tweede nieuwigheid naast winkelcentrum CentrO wordt het Legoland Discovery Centre. Dat indoor-Legoland verhuist van Duisburg naar Oberhausen. In het overdekte attractiepark komen onder meer interactieve speelgebieden, een 4D-bioscoop en een Miniland met op schaal in Legosteentjes gebouwde maquettes. Het Legoland Discovery Centre komt naast het Ocean Adventure Park te liggen, in een nieuw pand.

Combinatietickets

Merlin Entertainments heeft bij CentrO in Oberhausen al een vestiging van Sea Life. Het nieuwe Ocean Adventure Park sluit daar volgens de Engelsen naadloos bij aan. Speciale combinatietickets waarmee naast de twee zee-attracties ook het Lego Centre kan worden bezocht moeten toeristen naar Oberhausen trekken.
 
Het CentrO-park zoals het er nu bij ligt

{googleads right}Investering

De werkzaamheden in Oberhausen starten deze zomer. De twee nieuwe attracties moeten in het voorjaar van 2013 de poorten openen. De medewerkers uit Duisburg kunnen meeverhuizen naar het vijftien kilometer verderop gelegen Oberhausen. Met de plannen van Merlin Entertainments is een investering van vijftien miljoen euro gemoeid.
 
11-5-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Legoland Discovery Centre, CentrO

Meest bezochte parkprofielen