De ingang van Radiator Springs Racers in California Adventure - Foto: (c) Disney

‘Criss-cross racers’

De ingang van Radiator Springs Racers in California Adventure - Foto: (c) Disney
Bij Walt Disney Imagineering wordt gewerkt aan een attractie waarbij bezoekers op voertuigen kriskras door elkaar heen rijden.

Diverse Imagineers bekijken de mogelijkheden van een dergelijk concept. Als het idee technisch haalbaar is, zal het worden toegepast in een toekomstige attractie.

Radiator Springs Racers in California Adventure - Foto: (c) DisneyRacen

Racen is al mogelijk in een Disney-park en tegen elkaar racen kan vanaf juni. In de attractie Test Track in Epcot in Walt Disney World stappen bezoekers in een zespersoons testauto die met 104 kilometer per uur over de baan giert. Dat procedé is zo succesvol dat het in een nieuwe attractie voor Disney’s California Adventure is verbeterd en uitgebreid: in Radiator Springs Racers nemen twee auto’s het tegen elkaar op. Radiator Springs Racers staat in het nieuwe themagebied Cars Land, dat op 15 juni 2012 werd geopend. In de attractie racen razendsnelle auto’s met honderd kilometer per uur over een bochtig circuit.

Droom

Voor Tony Baxter gaat deze race nog niet ver genoeg. De Senior Vice President Creative Development bij Walt Disney Imagineering droomt alweer over een nieuwe belevenis: aan vervoermiddelen die kriskras door elkaar heen rijden. “Ik vind het heerlijk om telkens weer met nieuwe ideeën te komen en één daarvan is de doorontwikkeling van de technologie van Test Track en Radiator Springs Racers”, vertelt hij. “Ik zie voor me dat veertig mensen gezeten op voertuigen – dat kunnen paarden, kamelen, fietsen of auto’s zijn – door elkaar heen racen om als eerste bij de finish aan te komen.”

IdeeImagineer Tony Baxter - Foto: (c) Adri van Esch

Baxter vertelt dat enkele mensen op het hoofdkantoor van Walt Disney Imagineering in Glendale in Californië zich momenteel over het creatieve idee buigen. Als de uitkomst positief is, kunnen we wellicht in de toekomst ook ‘criss-cross racen’ in een Disney-park.
 
 
7-5-2012 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen